Opskrift på julegløgg med rosmarin
© Anders Schønnemann

Opskrift på julegløgg med rosmarin

Den traditionelle rødvinsgløgg får her et spændende twist med frisk rosmarin, der harmonerer godt med de klassiske krydderier som kanel, nelliker og kardemomme.

Julegløgg med rosmarin

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Gløggekstrakt (cirka 1 liter)

  • ½ vaniljestang
  • 50 g rørsukker
  • 100 g muskovadosukker
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 10 nelliker
  • 2 kanelstænger
  • ½ tsk. kardemommefrø
  • 5 peberkorn
  • stjerneanis
  • 12 g frisk ingefær i skiver
  • 1½ dl appelsinjuice friskpresset
  • 1 økologisk appelsiner i skiver
  • ½ økologisk citron i skiver
  • ½ dl snaps
  • ½ dl mørk rom
  • 3 dl portvin

Rødvinsgløgg med rosmarin

  • 25 g rosiner
  • ½ dl mørk rom
  • 1 dl gløggessens
  • ½ flaske rødvin
  • 25 g smuttede mandler
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • ½ appelsin i skiver

Sådan gør du

Gløggekstrakt

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  1. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice.
  1. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen indtil sukkeret er opløst.
  1. Kog i ca. 3 min.
  1. Tag gryden af varmen og tilsæt appelsin og citron i skiver, samt snaps, rom og portvin.
  1. Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid.

Rødvinsgløgg med rosmarin

  1. Kom rosiner og rom i en skål og lad dem trække ca. 30 min.
  1. Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin.
  1. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver.