Svinekam med blomkål, ærter og løvstikkemayo

En svinekam kan sagtens serveres på en sommerdag, hvis tilbehøret og tilberedningen oser af sommer.

© Anders Schønnemann

Opskrift af Lone Kjær

Svinekam er også sommermad, hvis man dropper det traditionelle tilbehør og i stedet serverer sommergrøntsager og en frisk løvstikkemayonnaise til. Tallerken fra Menu. 4 personer

svinekam ca. 800 g uden ben smør 25 g salt peber sennepsfrø 2 spsk. nye kartofler 800 g ærter i bælg 500 g blomkål 1 lille

LØVSTIKKEMAYO pasteuriserede æggeblommer 2 stk. flagesalt 1 tsk. sennep 1 tsk. olivenolie 2 dl citron 1⁄2 peber friskkværnet løvstikke 1 bundt skovsyre 1 potte

• Skær sværen af stegen. Stød sennepsfrøene i en morter. Gnid stegen med smør, og krydr med sennepsfrø, salt og peber. Krydr sværen godt med fint salt. • Læg steg og svær på en bradepande med bagepapir. • Sæt i ovnen ved 175°. Steg, til kernetemperatur når 60°. • Tag stegen ud, og lad den hvile ca. 10 min. Hvis sværen ikke er sprød, hæves temperaturen til 225°, og sværen steges, til den er sprød. • Pisk æggeblommer med sennep og salt. Tilsæt gradvist olien, mens der piskes. Pisk til en mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber, og vend med hakket løvstikke. • Kog kartoflerne møre, og afdryp. Skær i kvarte. • Bælg ærterne. Del blomkål i små buketter, og blanchér dem i 2 min. Afdryp, og vend med ærter og kartofler. • Skær kødet i tynde skiver, og anret på tallerkener med kartofler, blomkål og ærter. • Dryp med løvstikkemayonnaise. Knus flæskesværen, og drys den over. Pynt med skovsyre.

Relaterede Artikler