© Anders Schønnemann

Svinekam med blomkål, ærter og løvstikkemayo

En svinekam kan sagtens serveres på en sommerdag, hvis tilbehøret og tilberedningen oser af sommer.

Svinekam med blomkål, ærter og løvstikkemayo

Svinekam er også sommermad, hvis man dropper det traditionelle tilbehør og i stedet serverer sommergrøntsager og en frisk løvstikkemayonnaise til.

4 personer

Det skal du bruge:

  • svinekam ca. 800 g uden ben
  • smør 25 g
  • salt
  • peber
  • sennepsfrø 2 spsk.
  • nye kartofler 800 g
  • ærter i bælg 500 g
  • blomkål 1 lille

Løvstikkemayo:

  • pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
  • flagesalt 1 tsk.
  • sennep 1 tsk.
  • olivenolie 2 dl
  • citron 1⁄2
  • peber
  • friskkværnet løvstikke 1 bundt
  • skovsyre 1 potte

Sådan gør du:

  1. Skær sværen af stegen. Stød sennepsfrøene i en morter. Gnid stegen med smør, og krydr med sennepsfrø, salt og peber. Krydr sværen godt med fint salt.
  2. Læg steg og svær på en bradepande med bagepapir.
  3. Sæt i ovnen ved 175°. Steg, til kernetemperatur når 60°.
  4. Tag stegen ud, og lad den hvile ca. 10 min. Hvis sværen ikke er sprød, hæves temperaturen til 225°, og sværen steges, til den er sprød.
  5. Pisk æggeblommer med sennep og salt. Tilsæt gradvist olien, mens der piskes. Pisk til en mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber, og vend med hakket løvstikke.
  6. Kog kartoflerne møre, og afdryp. Skær i kvarte.
  7. Bælg ærterne. Del blomkål i små buketter, og blanchér dem i 2 min. Afdryp, og vend med ærter og kartofler.
  8. Skær kødet i tynde skiver, og anret på tallerkener med kartofler, blomkål og ærter.
  9. Dryp med løvstikkemayonnaise. Knus flæskesværen, og drys den over. Pynt med skovsyre.