© Pia Enghild

Svampesalat

Kejserhatte, kantareller, shitake, bøgehatte og karljohan. Efteråret er svampetid, så fråds i dem med denne enkle salat, hvor de er kogt cremede i fløde og dijonsennep.

Opskrift til 4 personer

blandede svampe 400 g, fx kejserhatte, kantareller, shitake, karljohan og bøgehatte
smør 75 g
groft salt 1 nip
piskefløde ½ dl
dijonsennep 1 tsk
sort peber, friskkværnet
havsalt, fx maldon sea salt
hasselnødder 1 håndfuld
surdejsbrød 1 stk., tynde skiver til

Pensl svampene langs lamellerne med en pensel. Skær roden af, og del de største svampe i mundrette stykker.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande, og sautér halvdelen af svampene ved middelvarme i ca. 4 min. Gør det samme med resten af svampene i resten af smørret.

Saml alle svampene i panden, og tilsæt salt, fløde og dijonsennep. Kog fløden ind i svampene, til de er cremede, og smag til.

Servér svampene drysset med friskkværnet peber og et nip salt. Og da det er tiden for de friske, saftspændte hasselnødder, drys også en håndfuld flækkede nøddekerner over salaten.

Dug, Sudden Velvet, fra Fanny Aronsen. Skål i privateje.