
Spinatpesto og spinatsalat
En opskrift på en tindrende grøn forårsspinat er velegnet til både elegant og rustik servering.
AfDe sprøde blade er ikke kun en delikat spise, men også en rig forsyningskilde for A- og C-vitaminer, jern, folinsyre og mange andre vigtige mineraler. Smør pestoen på ristet brød, skiver af flûtes eller ciabatta. Spis dem til spinatsalat, eller server dem som lækre tapas.
Opskrift til 4 personer
15 minutters forberedelse, 5 minutters tilberedning
1 stk pære (ca. 250 g) uden kernehus i små tern.
70 g smuttede mandler og 30 g pinjekerner, let ristet i jomfruolivenolie
250 g babyspinat og/eller sart frilandsspinat
75 g rosiner
½ dl jomfruolivenolie
50 g friskrevet parmasanost
50 g pinjekerner
75 g spinatblade
Til pesto: Skyl spinatbladene, og tør dem i et viskestykke. Blend bladene med pinjekerner og parmesanost. Rør olivenolie i pestoen. Smag til med salt og peber fra kværn. Pestoen opbevares tildækket i køleskab.
Til salaten: Rist først pinjekerner i olivenolie og så de smuttede mandler. Skyl og tør spinatbladene i et viskestykke. Bland spinatblade og rosiner med de ristede pinjekerner og mandler. Drys pæretern over ved servering.
Fra BO BEDRE, Alt om mad, Marts 2006.