
Spicy lammeskank med grønt
Efter tre timer i ovnen er lammeskanken så mør, at den falder af benet.
AfMasser af smag fra langtidsstegningen og dejlig struktur fra de bagte grøntsager og gnocchien.
Til 4 personer
lammeskanke 4 stk.
sojasauce 1 dl
olie ½ dl
garam masala-krydderi 2 spsk.
stødt koriander 2 tsk.
peber
Grøntsager:
majroer 4 stk.
gulerødder 8 stk.
løg 4 stk. store
blomkål 1 stk.
olie 2 spsk.
salt og peber
gnocci 300 g
koriander frisk
• Varm ovnen op til 200° ved varmluft.
• Kom lammeskankene i et ildfast fad eller en form, hvor de lige netop kan være.
• Bland soja, olie og krydderier sammen i en skål, og hæld blandingen over kødet.
• Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold ud, og pak det over kødet.
• Pak nu form eller fad ind i alufolie, og sæt i ovnen.
• Steg kødet i 3 timer.
• Kom majroer, gulerødder og halverede løg i en ildfast form. Vend med olie, og krydr med salt og peber.
• Bag grøntsagerne i 20 min.
• Del blomkålen i buketter, og vend dem sammen med de øvrige grøntsager.
• Bag videre indtil grøntsageren er møre, ca. 15 min.
• Kog gnocchi efter anvisning på emballagen, og vend med masser af hakket koriander.
• Servér lammeskank med den gode krydrede olie fra det ildfaste fad, grøntsager og gnocchi.