© Anders Schønnemann

Spicy lammeskank med grønt

Efter tre timer i ovnen er lammeskanken så mør, at den falder af benet.

Masser af smag fra langtidsstegningen og dejlig struktur fra de bagte grøntsager og gnocchien.

Til 4 personer

lammeskanke 4 stk.
sojasauce 1 dl
olie ½ dl
garam masala-krydderi 2 spsk.
stødt koriander 2 tsk.
peber

Grøntsager:
majroer 4 stk.
gulerødder 8 stk.
løg 4 stk. store
blomkål 1 stk.
olie 2 spsk.
salt og peber
gnocci 300 g
koriander frisk

• Varm ovnen op til 200° ved varmluft.

• Kom lammeskankene i et ildfast fad eller en form, hvor de lige netop kan være.

• Bland soja, olie og krydderier sammen i en skål, og hæld blandingen over kødet.

• Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold ud, og pak det over kødet.

• Pak nu form eller fad ind i alufolie, og sæt i ovnen.

• Steg kødet i 3 timer.

• Kom majroer, gulerødder og halverede løg i en ildfast form. Vend med olie, og krydr med salt og peber.

• Bag grøntsagerne i 20 min.

• Del blomkålen i buketter, og vend dem sammen med de øvrige grøntsager.

• Bag videre indtil grøntsageren er møre, ca. 15 min.

• Kog gnocchi efter anvisning på emballagen, og vend med masser af hakket koriander.

• Servér lammeskank med den gode krydrede olie fra det ildfaste fad, grøntsager og gnocchi.