© bobedre.dk

Sort pasta med svampe og cashewnødder

Anret pastaen på varme, dybe tallerkener, læg svampene ovenpå, og lad hver gæst blande selv. Pastaretten spises med en gaffel eller to, der behøves ingen kniv. Prøv den delikate sorte pasta i denne opskrift.

Opskrift til 6 personer

500 g blandede svampe
smør til stegning (helst klaret smør, som ikke branker ved høj temperatur)
100 g cashewnødder
350 g sort pasta, helst spaghetti
4 spsk sherry medium dry (hvidvin kan også bruges)
et par stænk japansk soja

Brug både vilde og dyrkede svampe, mindst tre, helst fire eller fem forskellige slags, deriblandt enokisvampe. Børst dem rene med en pensel, eller gnub hat og stok med et viskestykke. Svampe skal ikke skylles, så suger de vand. Skær svampene i brede strimler, skiver eller stykker i passende størrelser, og kassér den nederste del af enokisvampene. Flæk cashewnødderne, rist dem let i smør, og afkøl på en serviet. Sæt en stor gryde med let saltet vand over til pastaen. Kog den sorte spagetti, til den er al dente. Enokisvampe tages fra, de andre svampe ristes i smør på en sauterpande ved god varme og under konstant røren og venden. De skal “hvine” under stegningen, et tegn på, at væden fordamper, og de ikke koger i deres egen saft. Spæd med sherry, lad den koge væk, rør cashewnødder i, og bland til sidst enokisvampene i.