© bobedre.dk

Sommerterrine med kylling

Opskrift på frisk sommermad med kylling, - servér som forret eller frokostret med salat og vinaigrette til.

Opskrift til 6-8 personer
(forret eller frokostret)

4 stk. kyllingefilet
600 g - 300 g kogt hamburgerryg

**Bouillon til kogning
4 dl vand **2 tsk. kalvebouillonpulver (Oscar)
1 skrællet gulerod **1 flækket løg et par kviste løvstikke**

**Endvidere
2 spsk. jomfruolivenolie 1 chalotteløg 1 fed hvidløg 1/2 dl friskpresset citronsaft 1 dl bouillon fra kogning af kyllingefileter 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.) 1 1/2 dl cremefraiche 38 % ca. 1 1/2 tsk. Maldon salt 6 1/2 blade husblas **1 bæger pasteuriserede æggehvider (1,5 stk.)
30-50 g pistaciekerner **fransk estragon**

**Kog bouillonen i 10 min., tilsæt 2 fileter, giv dem 12 min. ved svag varme, og lad dem blive kolde i bouillonen, før den sis. Hak resten af kyllinge-kødet groft med en kniv. Svits det i olivenolie med hakket løg og hvidløg, 6-8 min. under omrøring. Afkøl, og blend med citronsaft, 1/2 dl bouillon og æggeblommer. Rør farsen med cremefraiche, og smag til med salt. Smelt udblødt husblas i 1/2 dl hed bouillon, rør den i farsen, og tilsæt stiftpisket æggehvide og pistaciekerner. Beklæd en sandkageform med bagepapir. Smør bunden med olie, læg estragon på, og derover på skift fars, strimler af kogt hamburgerryg og hele, kogte kyllingefileter. Stil terrinen koldt i cirka 24 timer, inden den serveres. Servér salat og vinaigrette til. Blend 250 g tomater, mos dem gennem en si, og pisk væden med saften fra 2 citroner, 2 tsk. grov sennep, 1 spsk. oliven- eller rapsolie og 2 spsk. finthakket rødløg.**