© Anders Schønnemann

Sommerens spisekammer

Det er ikke hver dag, vi har krabbe på menuen. Men det har vi i dag, og så får den selvfølgelig hovedrollen. Blot akkompagneret af nogle få andre ingredienser i denne lækre opskrift.

Opskrift til 4 personer

krabbeklør 1,5 kg, rå
smør 100 g
hvidløg 3 fed
ærter 4 dl, friskbælgede
salat 1 hoved
salt og peber

Sæt en stor gryde vand og salt over. 2 spsk. salt pr. l vand. Når vandet koger, kommes kløerne i og koger i 15-20 minutter. Tag fra varmen, og lad krabbekløerne afkøle i vandet. Knus krabbekløerne og tag kødet ud. Hak hvidløgene fint, og brun dem langsomt i smørret. Lad smørret blive brunet uden at branke. Kom ærterne i letsaltet, kogende vand. Kog dem i 2 minutter. Skyl i koldt vand og afdryp. Kom krabbe, salat og ærter på fire tallerkener, og dryp til sidst hvidløgssmør over det hele. Krydr med salt og peber.
Fad fra Gurli Elbækgaard, Stilleben