Sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør

Denne lækre ret er perfekt gæstemad. Smuk, velsmagende og let. Servér evt. med kogte nye kartofler som tilbehør.

Sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør © Ulf Svane

Opskrift på sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør

Sommerens skønneste gæstemad – sommerbuk med hvide asparges.

Tallerken fra Royal Copenhagen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sommerbuk

  • 300 g bukkefilet
  • smør
  • salt og peber
  • ½ bundt hvide asparges
  • 100 g friske jordbær
  • ½ lille bundt kørvel

Brunet smør

  • 25 g hasselnødder (afskallede)
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sommerbuk

  1. Afpuds fileten og krydr med salt og peber.
  1. Smelt smørret på en pande og brun filet. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 170° i ca. 10 min., til det har en temperatur på ca. 55°. Lad kødet hvile ca. 10 min., inden det skæres i skiver.
  1. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Skræl asparges fra hoved og ned.
  1. Damp asparges i ca. 5 min., og afdryp. Skær asparges i snitter.
  1. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend jordbær med asparges.

Brunet smør

  1. Hak hasselnødderne.
  1. Kom smørret i en gryde og brun det.
  1. Tilsæt hasselnødderne.
  1. Skær kød i skiver og servér med asparges, jordbær, og dryp brunet smør over.
  1. Pynt med kørvel.