Sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør
© Ulf Svane

Sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør

Denne lækre ret er perfekt gæstemad. Smuk, velsmagende og let. Servér evt. med kogte nye kartofler som tilbehør.

Opskrift på sommerbuk med hvide asparges, jordbær og brunet smør

Til 4 personer

Sommerens skønneste gæstemad – sommerbuk med hvide asparges. Tallerken fra Royal Copenhagen.
SOMMERBUK sommerbuk 600-800 g, filet flagesalt smør peber hvide asparges 1 bundt jordbær 200 g kørvel 1 lille bundt
BRUNET SMØR hasselnødder 50 g afskallede smør 100 g ### Sådan gør du SOMMERBUK •Afpuds fileten. Krydr med salt og peber. •Smelt smørret på en pande og brun filet. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 170° i ca. 10 min., til det har en temperatur på ca. 55°. Lad kødet hvile ca. 10 min., inden det skæres i skiver. •Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Skræl asparges fra hoved og ned. Damp asparges i ca. 5 min., og afdryp. Skær asparges i snitter. •Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend jordbær med asparges.
BRUNET SMØR •Hak nødderne. Kom smørret i en gryde og brun det. Tilsæt hassel- nødderne. •Skær kød i skiver og servér med asparges, jordbær, og dryp brunet smør over. Pynt med kørvel.