Søde kartofler med feta og syltede rødløg

Et pragteksemplar på en vegetarisk hovedret med spark på smagen.

© Anders Schønnemann

Søde kartofler får delikat følgeskab af kornsorten sorghum, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den hvide tallerken Douro er fra Bodum.

Søde kartofler med sorghum, syltet rødløg, granatæble og feta

Bagte søde kartofler i velsmagende selskab af sorghum, syltede rødløg, granatæble og fetaost. Smukt og mundvandsfrem-
kaldende.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 200 g sorghum (læs evt. om sorghum på køkkensiderne)
  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 granatæble
  • 100 g fetaost
  • 1 bundt krus persille
  • lidt friske krydderurter til pynt

Syltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker

Sådan gør du:

  1. Læg sorghum i blød i koldt vand natten over.
  2. Afdryp den iblødsatte sorghum. Kom sorghum i en gryde. Dæk med kogende vand, og kog kernerne i ca. 10 minutter. Afdryp dem godt, og smag til med salt.
  3. Skræl de søde kartofler, og skær dem i slanke både. Vend søde kartofler med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er godt møre.

Syltede rødløg

  1. Skær løget i tynde både. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op. Tilsæt løgene, og tag gryden af varmen. Lad løgene ligge i lagen, indtil de skal bruges.
  2. Massér granatæblet, og halvér det. Pres saft og kerner ud. Skyl og hak persillen. Vend sorghum med persille og dernæst med de bagte søde kartofler. Anret i tallerkener, og top med granatæblekerner, smuldret fetaost og syltede rødløg.
  3. Pynt med lidt friske krydderurter.

TIP Du kan læse mere om sorghum på køkkensiderne. Husk, at de skal lægges i blød i koldt vand dagen før, de skal bruges.