Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Smørstegt pighvar med grønne perlebyg

En opskrift der giver dig forår på tallerkenen. Den stegte pighvar ligger på et blødt leje af perlebyg, der er kogt grøn med spinatfond.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

Pighvar:
pighvar 1 stk. (1¼ kg) eller 400-500 g fileter
fint salt 1 tsk.
smør 50 g

Spinatfond:
spinatblade 50 g, friske
hønsefond 1 dl

Grøn perlebyg:
olivenolie 1 spsk.
chalotteløg 1 stk., finthakket
perlebyg 160 g
hvidvin 2 spsk.
hønsefond 3 dl, eller pighvarfond – se tip
simone- eller romanescokål 100 g, snittet
purløg2 spsk., friskhakket
bredbladet persille 2 spsk., hakket
friskost2 spsk., fx ricotta eller flødeost
trøffelolie1 tsk.
groft salt

Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand, hæld kogende vand over bladene, og lad dem stå i 10 sek. Kom spinatbladene i en sigte, og pres dem let, så væden løber fra.

Kom 1 dl hønsefond og spinatblade i en blender, og blend ved højeste hastighed i ca. 1 min. til en flot og dybgrøn spinatfond til indfarvning af perlebyggen.

Varm olien op i en gryde, og steg løg og perlebyg under omrøring i ca. 2 min. Hæld hvidvin og 3 dl hønsefond ved, og kog ved svag varme. Først 10 min. med låg og herefter 5 min. uden låg. Rør af og til.

Drys pighvaren med salt. Lad smørret blive gyldent på panden, og steg fileterne 2-3 min. på hver side.Tilsæt simonekål, purløg, persille, friskost og lun spinatfond til den forkogte perlebyg.

Kog den nu grønne perlebyg i ca. 1 min., og smag den til med trøffelolie og salt.

Servér den smørstegte pighvar på et leje af grøn perlebyg – gerne på lune tallerkener.

Tip: I stedet for hønsefond kan du koge en fond på pighvarrens ben. Skyl skroget grundigt, del det i tre stykker, og kom det i en gryde med ca. 1 liter koldt vand, 1 pillet zittauerløg, ½ skrællet gulerod og et par kviste bredbladet persille. Lad fiskefonden komme langsomt i kog, og kog den ved svag varme i 10-15 min. Hæld fonden gennem en fintmasket si, og kog nu den siede fond ind til ca. ½ liter.

Tallerken af Jasper Conran, White, fra Wedgewood. Glas, Authentis, fra Spiegelau. Stol, Thalya, fra Kartell.

Relaterede Artikler