Savojkålsdolmer med gråand og svampesauce © Anders Schønnemann

Savojkålsdolmer med gråand og svampesauce

Herlig opskrift på en efterårsret til en af de dage, man har lyst til at kræse lidt ekstra for maden.

Opskrift til 4 personer

kartofler 1 kg
smør
salt & peber
blå birkes 1 brev
gråandsbryster 4 stk., uden skind
løg 1 stk.
knoldselleri en skive
savojkål 8 blade
svampe 250 g
piskefløde ¼ l
tomateddike 2 spsk.
tamari-sojasauce
timian frisk

Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Skær tætte riller ned i hver kartoffel, uden at den bliver skåret over. Læg kartoflerne på en bradepande og kom en lille klat smør og lidt salt på hver. Bag kartoflerne møre i ca. 40 minutter. Når der mangler 10 minutter af bagetiden, drysses blå birkes på hver kartoffel.

Sæt en gryde med vand over. Skær hvert andebryst over på langs. Drys med salt og peber og brun i smør på en pande, tag på. Skær løg og selleri i små tern og svits på panden. Kom kålblade i gryden i et minut, tag op, og afdryp på et viskestykke. Skær den tykke stilk fra hvert blad.

Læg et stykke andebryst, lidt løg og selleri på hvert blad, og fold det sammen. Læg dem på en bradepande med folden nedad. Bag savojkåls-dolmerne i ca. 15 minutter. Svits svampene i smør på en pande. Hæld fløde og eddike på panden, og lad saucen simre. Kom lidt vand i, hvis den er ved at koge tyk. Smag til med en god sjat tamari. Servér dolmerne med sauce og kartofler, og drys lidt timian henover.