© Anders Schønnemann

Sandart med frisk agurke- og myntesauce

… og så saltkogte kartofler til, fordi det smager så godt til den lette sommersauce.

Opskrift til 4 personer

nye kartofler 1 kg
salt 2 spsk.
sandartfiletter 4 stk., med skind
agurk ½ stk.
olivenolie 3 spsk.
mynte 1 håndfuld
citron
salt og peber
agurk og mynte til pynt og servering

Sæt ovnens grill på fuld varme eller ovnen på 250?.

Kom kartofler, vand og salt i en gryde, og kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af i gryden.

Læg fiskefiletterne på en bradepande med bagepapir, og skær nogle snit i skindsiden på hver filet. Drys med salt og peber, og dryp lidt olie over fisken. Steg den, indtil skindet bliver sprødt, ca. 10 min.

Blend agurk, olie og mynte til sauce i en blender, og smag til med citronsaft og salt.

Servér kartofler, fisk og sauce med høvlet agurk og lidt mynte på toppen.

Tallerken fra Secla, blå skål fra Stilleben.