© Anders Schønnemann

Saltimbocca af kylling

Vi har byttet kalvekødet ud med kylling. Det er mørt, magert og lækkert. I stedet for trøffel kan du dryppe nogle dråber trøffelolie over de stegte kartofler.

Opskrift til 4 personer

kyllingebryster 4 stk.
salvie 16 blade
parmaskinke 4-8 skiver
peber
olivenolie
hvidvin 2 dl
smør 50 g
kartofler 1 kg
trøfler 1-2 stk. sorte (købes på glas)
bredbladet persille

• Skær hvert kyllingebryst over i to. Læg et par blade salvie herpå, og til sidst et stykke skinke. Læg stykkerne sammen, og luk med en tandstikker. Krydr med peber.
• Brun brysterne på begge sider i olie på en pande.
• Tag op, og hæld hvidvin på panden. Lad simre 2-3 min.
• Læg kødet tilbage på panden med skinken opad. Lad simre i 5-6 min.
• Sluk for varmen og monter stegeskyen med smøret. Skyen må ikke koge op, når smøret er tilsat.
• Skær kartoflerne i skiver, og steg dem sprøde i oliie.
• Skær trøflerne i helt tynde skiver.
• Server saltimboccaen på tallerkener med stegesky, persille, kartofler og trøffelskiver.