Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ribollita med brændenælder og parmesan

Denne smagfulde suppe kan med fordel laves dagen inden og tages med i skoven og varme den op over bålet. Ren hygge!

Ribollita

© Anders Schønnemann

Ribollita

© Anders Schønnemann

Ribollita med brændenælder og parmesan

4 Personer

Det skal du bruge:

  • 100 g hvide bønner (udblødt i 24 timer)
  • 2-3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 200 g selleri
  • 150 g savojkål
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • ¼ frisk rød chili uden kerner
  • ½ dl ekstrajomfruolivenolie
  • 5 timiankviste
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 ½ liter grøntsagsbouillon eller vand
  • 1 usprøjtet citron
  • 150 g små brændenældeskud
  • 5 kviste bredbladet persille
  • 40 g friskrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Kom de udblødte bønner op i en gryde.
  2. Kom rent vand på, og bring i kog.
  3. Kog bønnerne i 30-35 min., til de er møre, men stadig har lidt bid.
  4. Tag gryden af varmen, og hold bønnerne varme i kogevandet.
  5. Vask, rens, og skræl grøntsagerne, og skær dem ud i grove tern.
  6. Kom alle grøntsagerne op i en skål
  7. Pil hvidløg og skalotteløg, og hak chili og løg fint.
  8. Kom olien i en gryde, varm op, og tilsæt chili, hvidløg og skalotteløg.
  9. Lad det sautere 2-3 min., så chili og løg får lidt farve.
  10. Tilsæt hakket timian og resten af grøntsagerne, og lad det “stege” lidt i olien, indtil det falder lidt sammen.
  11. Krydr med salt og friskkværnet peber, tilsæt tomatpuré og bouillon, og bring det hele i kog.
  12. Lad suppen koge i 15 min., indtil grøntsagerne er møre, og suppen har taget smag af det hele.
  13. Tilsæt de hvide bønner, og lad suppen koge yderligere 5 min.
  14. Krydr med fintrevet citronskal og de friske brændenælder, og lad suppen koge yderligere 2 min., evt. med ekstra salt og peber.

Servering:

  1. Servér suppen med revet parmesan og persille på toppen.
  2. Du kan med fordel lave suppen dagen inden og så tage den med i skoven og varme den op over bålet.
  3. Det er dejligt med en skål varm suppe, når du har været i skoven på en kølig forårsdag.