Hovedret Ribollita med brændenælder og parmesan Denne smagfulde suppe kan med fordel laves dagen inden og tages med i skoven og varme den op over bålet. Ren hygge! Af Mikkel Karstad — 01. juli 2021 © Anders Schønnemann © Anders Schønnemann © Anders Schønnemann Ribollita med brændenælder og parmesan 4 Personer Det skal du bruge: 100 g hvide bønner (udblødt i 24 timer) 2-3 gulerødder 1 fennikel 200 g selleri 150 g savojkål 2 fed hvidløg 2 skalotteløg ¼ frisk rød chili uden kerner ½ dl ekstrajomfruolivenolie 5 timiankviste Salt og friskkværnet peber 2 spsk. tomatpuré 1 ½ liter grøntsagsbouillon eller vand 1 usprøjtet citron 150 g små brændenældeskud 5 kviste bredbladet persille 40 g friskrevet parmesan Sådan gør du: Kom de udblødte bønner op i en gryde. Kom rent vand på, og bring i kog. Kog bønnerne i 30-35 min., til de er møre, men stadig har lidt bid. Tag gryden af varmen, og hold bønnerne varme i kogevandet. Vask, rens, og skræl grøntsagerne, og skær dem ud i grove tern. Kom alle grøntsagerne op i en skål Pil hvidløg og skalotteløg, og hak chili og løg fint. Kom olien i en gryde, varm op, og tilsæt chili, hvidløg og skalotteløg. Lad det sautere 2-3 min., så chili og løg får lidt farve. Tilsæt hakket timian og resten af grøntsagerne, og lad det “stege” lidt i olien, indtil det falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber, tilsæt tomatpuré og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen koge i 15 min., indtil grøntsagerne er møre, og suppen har taget smag af det hele. Tilsæt de hvide bønner, og lad suppen koge yderligere 5 min. Krydr med fintrevet citronskal og de friske brændenælder, og lad suppen koge yderligere 2 min., evt. med ekstra salt og peber. Servering: Servér suppen med revet parmesan og persille på toppen. Du kan med fordel lave suppen dagen inden og så tage den med i skoven og varme den op over bålet. Det er dejligt med en skål varm suppe, når du har været i skoven på en kølig forårsdag. Relateret Hovedret Skøn linguine med grønkålspesto og oliven Hovedret Hjemmetlavet gnocchi med hasselnøddepesto Hovedret Madskribentens bedste alternativ til den klassiske fiskefilet Hovedret Thomas Hermans saltimbocca af pighvar Hovedret Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør Hovedret Sund bowl som er perfekt til madpakken eller picnicturen