Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pighvar på rødder med sprøde kapers

Pighvar er kokkenes yndlingsfisk - let at forstå, det hvide kød har en flot struktur, er magert, fast og meget velsmagende. Bestemt ikke nogen billig fisk, men den kan bruges rub og stub, ben og hoved giver fin fiskefond - vi viser dig hvordan i denne opskrift.

© bobedre.dk

Opskrift til 4-6 personer
(hovedret eller forret)

1 pighvar, ca. 1800 g

Pighvarfond
1 hakket løg
1 hakket gulerod
1 porretop
lidt hakket selleri eller persillerod
et par persillestilke
1 stjerneanis
1 tsk. havsalt og 1 tsk. peberkorn
2,5 dl tør hvidvin
1 liter vand

Tilbehør
3-4 gulerødder og 2 persillerødder, julienneskåret
4-6 skorzonerrødder

Endvidere
mindst 50 g smør til saucen, blendes med 4 dl indkogt, hed pighvarfond
1 stor spsk. salte kapers, frituresteges få sekunder i hed olie

Skær 4 fileter af pighvaren, og del dem i portionsstykker. Klip skroget i mindre stykker, skyl dem, og læg dem samt hovedet i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til fonden, kog i 25 minutter, og si fonden. Kog den ind. Kog de julienneskårne grønsager ca. 6 minutter i 2 dl pighvarfond. Læg pighvarstykker ovenpå, og giv dem ca. 8 minutter, til skindet nemt kan trækkes af. Skorzonerrødder koges for sig. Skræl dem, læg dem straks i citronvand for at undgå misfarvning, og kog dem sprødmøre i saltet vand, 6-8 minutter. Anret fisken på julienneskårne grønsager og skorzonerrødder, eller brug kogte asparges i stedet for rødder. Hæld lidt sauce omkring, blendet skummende af hed fond og smør, og drys med sprøde kapers.

Relaterede Artikler