Pappardelle med kalvetykkam og rosa grape

Mildt og godt kalvekød, en let skysauce på fløde, syrlig grape og et dryp chiliolie er en rigtig god kombination …

© Anders Schønnemann

Pappardelle med kalvetykkam og rosa grape

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • kalvetykkam ¾ kg, snøret
  • salt og peber
  • smør og olie
  • hvidvin 1 dl
  • vand 3 dl
  • kalvefond 1 spsk.
  • piskefløde 1 dl
  • pappardelle-pasta 500 g, frisk
  • grapefrugt ½ -1 stk.
  • rødløg 1 stk.
  • chiliolie fx Laoganma
  • thaibasilikum en håndfuld blade til pynt

Sådan gør du:

  1. Krydr kødet med salt og peber, og brun det i en gryde. Kom vin, vand og fond heri, og læg låg på.
  2. Lad det simre under låg i 45 minutter. Tag kødet op, og lad det hvile med folie over.
  3. Kom fløden i gryden, og lad den simre i ca. 10 minutter.
  4. Kog pastaen efter anvisning. Snit grape og løg tyndt.
  5. Skær kødet i tynde skiver, og anret sammen med pasta, alt det grønne, skysauce og lidt chiliolie.

Relaterede Artikler