Pappardelle med braiseret fennikel, tomat og spinat

Når italiensk køkken er bedst, er det enkelt, nemt og velsmagende.

© Anders Schønnemann

4 personer

fennikel 2 stk.
tomater 4 stk.
frisk spinat 100 g
pappardelle el.lign. 400 g
smør 10 g
sorte oliven 50 g
salt og peber
olivenolie 1-2 spsk. parmesanost
citron 1 stk. økologisk, skal heraf
kørvel 1 bundt

• skær top og bund af fennikelerne. Fjern stokken, og skær fennikelerne i tynde skiver - evt. på et mandolinjern.
• Kom fennikelskiverne i en skål, hæld iskoldt vand over, og lad dem stå, mens det øvrige tilberedes.
• skær tomaterne i både, skyl spinaten, og slyng den tør.
• Kog pastaen som angivet på emballagen.
• Tag fennikelskiverne op, og ryst dem fri for vand.
• smelt smørret på en pande, og steg fennikelskiverne et par minutter.
• Tilsæt tomater og oliven, og steg i yderligere et par minutter, mens der forsigtigt vendes rundt.
• Vend hurtigt spinaten på panden, så den kun lige falder sammen.
• Tag panden af varmen, og smag til med salt og peber.
• Anrét pappardellen med braiseret fennikel. Dryp olivenolie over, og servér med parmesanost, reven citronskal og kørvel.

Relaterede Artikler