
Oksesalat med spicy kikærter to go
Sprøde salater, forårsgrønt, spicy kikærter og en god bøf ... lige til at tage med på årets første picnic.
AfOpskrift på oksesalat med spicy kikærter
Til 4 personer
Årets første picnic bliver også en smagfuld oplevelse med denne salat praktisk serveret i et glas.
SPICY KIKÆRTER
kikærter 1⁄2 dåse
olivenolie 2 spsk.
chipotle 1 spsk.
stødt koriander 2 tsk.
SALAT
oksebøf 2 stk.
salt og peber
salathoved 1 lille
radiser 1 bundt
grønne asparges 1 bundt
gulerødder med top 1 bundt
CHIPOTLEYOGHURT
yoghurt 2 dl
mayonnaise 1 spsk.
chipotle 2 tsk.
salt og peber
Sådan gør du
•Hæld væden fra kikærterne, og tør dem godt.
•Varm olien i en lille gryde, og steg kikærter tilsat chipotle og koriander. Steg under omrøring, til kikærterne bliver sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
•Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grill i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet. Lad kødet hvile, mens det øvrige tilberedes.
•Skyl salaten, og slyng den tør. Snit radiserne. Knæk den nederste træede ende af asparges, og skær asparges i snitter. Skrub gulerødderne, og skær i skiver på skrå. Damp asparges og gulerødder i ca. 2 min., og afdryp.
•Rør yoghurt med mayonnaise, chipotle, og krydr med salt og peber. •Fordel lagvis salat, grøntsager, kød i skiver, chipotleyoghurt og kikærter i glas lige til at tage med.
TIP Lav dobbelt portion af kikærterne, og servér resten som en snack.