Oksemørbrad med håndlavet pasta og syltede tomater © Anders Schønnemann

Oksemørbrad med håndlavet pasta og syltede tomater

Lav tomaterne et par dage, før de skal spises - så smager de bedst.

Oksemørbrad med håndlavet pasta og syltede tomater

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • aromatiske tomater 1 kg
  • løg 1
  • salt 1 spsk.

Lage:

  • lagereddike 2 dl
  • vand 3 dl
  • sukker 2 dl
  • peberkorn 1 tsk. sorte og 1 tsk. hvide
  • rosmarin en lille håndfuld

Pasta:

  • æg 3
  • fint salt 1/2 tsk.
  • olie 1 spsk.
  • durumhvede 1 dl
  • hvedemel 3 dl
  • oksemørbrad 800 g
  • salt og peber
  • smør og olie
  • lidt bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Prik en masse små huller i tomaterne med en nål.
  2. Kom tomater, løg i både og salt i en gryde.
  3. Dæk med vand og lad simre i 3 minutter.
  4. Tag tomaterne op med en hulske. og læg dem i et Atamon-skyllet glas.
  5. Kom lagens ingredienser op i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er smeltet.
  6. Hæld lagen i glasset med tomater og luk. Lad trække nogle dage.
  7. Slå æggene ud i en skål, og rør med salt, olie og mel.
  8. Del dejen i tre dele, og rul det ene stykke ud til et rektangulært stykke på et meldrysset bord. Dejen skal være helt tynd, ca. 3 mm. Rul dejen sammen som til en stor snegl. Skær den lange rulle i tynde, 5 mm tykke skiver. Hver skive vikles nu ud til et langt bånd.
  9. Læg på et meldrysset viskestykke for at tørre lidt.
  10. Krydr kødet med salt og peber, og brun det hele vejen rundt i smør og olie.
  11. Skru ned for varmen, og steg videre i 10 minutter.
  12. Kog pastaen i 1-2 minutter i letsaltet vand. Vend med lidt smør. Server med kød i skiver samt sky fra panden og de syltede tomater.