
Oksemørbrad med håndlavet pasta og syltede tomater
Lav tomaterne et par dage, før de skal spises - så smager de bedst.
AfMaria Meldgaard
Oksemørbrad med håndlavet pasta og syltede tomater
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- aromatiske tomater 1 kg
- løg 1
- salt 1 spsk.
Lage:
- lagereddike 2 dl
- vand 3 dl
- sukker 2 dl
- peberkorn 1 tsk. sorte og 1 tsk. hvide
- rosmarin en lille håndfuld
Pasta:
- æg 3
- fint salt 1/2 tsk.
- olie 1 spsk.
- durumhvede 1 dl
- hvedemel 3 dl
- oksemørbrad 800 g
- salt og peber
- smør og olie
- lidt bredbladet persille
Sådan gør du:
- Prik en masse små huller i tomaterne med en nål.
- Kom tomater, løg i både og salt i en gryde.
- Dæk med vand og lad simre i 3 minutter.
- Tag tomaterne op med en hulske. og læg dem i et Atamon-skyllet glas.
- Kom lagens ingredienser op i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er smeltet.
- Hæld lagen i glasset med tomater og luk. Lad trække nogle dage.
- Slå æggene ud i en skål, og rør med salt, olie og mel.
- Del dejen i tre dele, og rul det ene stykke ud til et rektangulært stykke på et meldrysset bord. Dejen skal være helt tynd, ca. 3 mm. Rul dejen sammen som til en stor snegl. Skær den lange rulle i tynde, 5 mm tykke skiver. Hver skive vikles nu ud til et langt bånd.
- Læg på et meldrysset viskestykke for at tørre lidt.
- Krydr kødet med salt og peber, og brun det hele vejen rundt i smør og olie.
- Skru ned for varmen, og steg videre i 10 minutter.
- Kog pastaen i 1-2 minutter i letsaltet vand. Vend med lidt smør. Server med kød i skiver samt sky fra panden og de syltede tomater.