Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Oksemørbrad

En lækker opskrift på traditionel oksemørbrad med utraditionelt fyld af parmesan-yoghurt.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

oksemørbrad 600 g, afpudset
rosmarin 2 spsk., finthakket
aubergine 1 stk.
courgette 1 stk.
tomater på stilk 500 g
peber 4 stk., små grønne
portobellosvampe 500 g
kejserhattesvampe 200 g
olivenolie 1 dl
citron 2 spsk., saft en deraf
salt og peber

Parmesan-yoghurt
yoghurt 3-4 dl, drænet
parmesan 50 g, revet
salt og peber

Skær kødet ud i 4 stykker, vend det i finthakket rosmarin, salt og peber. Del hver aubergine og courgette i 8 stk. Klip tomaterne ud i 8 buketter. Halver de grønne pebre. Marinér alle grønsagerne i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Fordel kød og grønsager i 2 grillnet. Grill det i ca. 3-4 minutt er på en meget varm grill. Rør yoghurt sammen med parmesan, og smag til med salt og peber. Anret kødet med de grillede
grønsager, og servér med parmesan-yoghurt.
Hvid tallerken, Familia, designet af Ole Jensen, Normann Copenhagen.

Tip: Grillnet er super gode, specielt når du skal grille mange små ting som fx fisk, skaldyr og grønsager. Hvis du griller et helt måltid i grillnet, er det vigtigt, at du får grill/stegetiden til at passe på de forskellige råvarer.

Relaterede Artikler