© Frederikke Heiberg

Nyt tilbehør til bøffen

Rosenkålens særlige, gode og letskarpe smag er fin sammen med sødme og syre. I denne opskrift bages de møre, før de overhældes med en dressing af sirup, passionsfrugt og citron.

Opskrift til 4 personer

bagekartofler 1 kg
olie 1 spsk.
salt og peber
rosenkål 400 g
lidt smør
bøffer 4 stk.
passionsfrugter 2 stk.
sirup 2 spsk.
citron ½

Sæt ovnen på 225º. Skær kartoflerne i både, vend dem med olie, salt og peber, og læg dem i en bradepande.
Bag kartoflerne, til de er godt gyldne, ca. 35-40 minutter.

Ordn rosenkålene, og kom dem i en ildfast form med låg (eller luk med alufolie). Kom smør­­­­­klatter på kålen, og drys med salt. Luk formen tæt.

Bag rosenkålene møre i ovnen i ca. 20 minutter. Drys bøfferne med salt og peber, og steg dem i smør eller olie ved høj varme, 2 minutter pr. side.

Rør indholdet fra passionsfrugterne med sirup og smag til med citronsaft. Servér bøfferne med kartofler og rosenkål, overhældt med dressing.