Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nykreeret salat med kongekrabbe og nigellafrø

Romainesalat lægger bunden i denne opskrift - fyldet består af lækker kongekrabbe og lune grønsager. Det sorte drys er nigellafrø, også kendt som “jomfru i det grønne”, og det smager herligt til det sødlige krabbekød.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
kongekrabbe, 700 g, optøet, med ben
små gulerødder 250 g
grønne bønner 250 g
agurk 1/3
olivenolie med citron 4 spsk.
salt og peber
romainesalatblade 4 stk.
lidt karse
nigellafrø 1 tsk

Sæt en gryde med vand over. Klip krabbekløerne op, tag kødet ud så helt som muligt.

Halvér gulerødderne, og damp dem møre i 4-5 minutter. Tag op. Damp bønnerne møre i 2 minutter. Tag op. Snit agurken fint. Vend alle grønsagerne med olien, og smag til med salt og peber.

Anret salaten på romainesalatblade, fordel krabbekødet herover, og drys til sidst friskklippet karse og nigellafrø over.

Relaterede Artikler