Mandelkylling med citron-ris og sprød gulerødssalat
© Anders Schønnemann

Mandelkylling med citron-ris og sprød gulerødssalat

Retten er mild, men chili klæder også retten, hvis du ønsker den mere hot. Vi lader chutney og sødmælksyoghurt fra forretten stå på bordet og serverer pappadums hertil.

Til 4 personer

Mandelkylling:
kyllingebryst, 800 g
nelliker, 6 stk.
kardemommekerner, 1 tsk.,
friske fennikelfrø, 1 tsk.
korianderfrø, 2 tsk.
spidskommen, 2 tsk.,
stødt gurkemeje, 1 tsk.
kanelstang, 2 stk.
olie
hvidløg, 8 fed
ingefærrod, 5 cm, skrællet
vand, 1 dl
løg, 2 stk.
mandler, 75 g
piskefløde, 1 dl
tomater, 3 stk.
salt og peber

Citronris:
basmatiris, 3 dl
smør, 25 g
citron, 1 stk., økologisk
rosenvand, et par dråber

Salat:
løg, 1 stk.
gulerødder, 4 stk.
rød chili, 1?2 stk.,
mild citronsaft, 1 spsk.
salt, 1 knsp.
koriander, 2 spsk., hakket

• Tag kyllingen ud af køleskab, og skær den i store tern.
• Kom nelliker, kardemomme og koriander i en morter, og knus. Bland med de andre krydderier og kanelstangen.
• Kom hvidløg, ingefær i mindre stykker og vand i en blender, og blend til en jævn masse.
• Skær løg i tynde skiver.
• Svits krydderier i en gryde i olie.
• Svits nu kylling og løg heri.
• Tilsæt hvidløgsblandingen, og svits videre.
• Blend mandler til groft mel, og kom i gryden sammen med fløde og tomater i tern.
• Krydr med salt og peber, og lad simre uden låg i 20 min. Spæd evt. med lidt vand.
• Smag retten til med citronsaft.
• Skyl risen omhyggeligt, indtil skyllevandet er helt klart. Kog risen efter anvisning på emballagen.
• Smag risen til med smør, revet citronskal og lidt rosenvand.
• Skær løg i tynde skiver og skyl i koldt vand.
• Skær gulerod og chili i tynde strimler, og vend med løg, citronsaft, salt og koriander.
• Sæt det hele på bordet, og husk de sprøde pappadum, du har tilberedt ved forretten.