Madskribentens bedste alternativ til den klassiske fiskefilet

Torsk der pankopaneres bliver dejlig sprød, og samtidig bevarer fisken sin saftighed. Se den lækre opskrift her.

Lille sort keramikplatte fra The Travelling Band, mørkegrøn keramiktallerken fra De Fire Årstider, sort keramiktallerken fra keramiker Mathilde Roland, lille skål privateje, skeer fra Gense.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Smørstegt pankopaneret torsk med cremet pickles

Til 4 personer

Det her er et virkelig lækkert alternativ til en klassisk fiskefilet. Torsk der pankopaneres bliver dejlig sprød, og samtidig bevarer fisken sin saftighed. Tilbehøret er en snyderemoulade, som laves på pickles, en god mayonnaise og fed cremefraiche.

Det skal du bruge:

Smørstegt pankopaneret torsk

  • 400 g torskeloins
  • ½ dl hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g pankorasp
  • Flagesalt og peber
  • 25-50 g smør

Cremet pickles

  • 1 dl pickles
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. cremefraiche (38 %)
  • 1 lille bundt persille
  • Flagesalt og peber

Lidt grønkål
4 skiver rugbrød
Citron

Sådan gør du:

Smørstegt pankopaneret torsk

  1. Skær torsken ud i 4 pæne stykker. Vend dem i mel, sammenpisket æg og pankorasp tilsat salt og peber.
  2. Smelt smørret på en slip let-pande, og steg torskestykkerne, til de er godt sprøde.

Cremet pickles

  1. Rør pickles med mayonnaise, cremefraiche og hakket persille, og smag til med salt og peber.
  2. Del grønkålen i mindre stykker.
  3. Top rugbrødet med sprød torskefilet og cremet pickles. Pres citronsaft over, og servér.