Lys ossobuco med saltede citroner

Opskrift på en Nykreeret klassiker - har du en rigtig stor gryde, så lav dobbelt portion.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 6 personer

kalveskank 2½ kg, i skiver
smør og olie
løg 4 stk.
salt og peber
hvidvin 5 dl
kalvebouillon ca. 7 dl
citroner 2 stk., små, økologiske
gnocci ¾ kg
persille

Skær 3-4 snit i den senede kant rundt om kødskiverne. Det forhindrer, at de trækker sig sammen og former sig til en skål. Brun nogle skiver ad gangen i smør og olie i en stor gryde.

Når alle skiver er brunede, skæres løgene i både og vendes i gryden. Drys med salt og peber, og hæld vin og bouillon over. Lad nu kødet simre langsomt under låg i ca. 1½ time.

Høvl skal fra de to citroner i mindre flager, og kom dem i en lille gryde. Drys 1 spsk. salt over, og kom 2 dl vand i. Kog op med låg på, og sluk for varmen. Lad dem stå i 30 minutter.

Afdryp citronskallerne, og kom dem i gryden med kalveskank. Lad gryden simre videre i ca. 30 minutter (i alt ca. 2 timer). Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Kog gnocci efter anvisning, og server dem til kødet med sauce samt persille.

Relaterede Artikler