Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lys ossobuco med saltede citroner

Opskrift på en Nykreeret klassiker - har du en rigtig stor gryde, så lav dobbelt portion.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 6 personer

kalveskank 2½ kg, i skiver
smør og olie
løg 4 stk.
salt og peber
hvidvin 5 dl
kalvebouillon ca. 7 dl
citroner 2 stk., små, økologiske
gnocci ¾ kg
persille

Skær 3-4 snit i den senede kant rundt om kødskiverne. Det forhindrer, at de trækker sig sammen og former sig til en skål. Brun nogle skiver ad gangen i smør og olie i en stor gryde.

Når alle skiver er brunede, skæres løgene i både og vendes i gryden. Drys med salt og peber, og hæld vin og bouillon over. Lad nu kødet simre langsomt under låg i ca. 1½ time.

Høvl skal fra de to citroner i mindre flager, og kom dem i en lille gryde. Drys 1 spsk. salt over, og kom 2 dl vand i. Kog op med låg på, og sluk for varmen. Lad dem stå i 30 minutter.

Afdryp citronskallerne, og kom dem i gryden med kalveskank. Lad gryden simre videre i ca. 30 minutter (i alt ca. 2 timer). Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Kog gnocci efter anvisning, og server dem til kødet med sauce samt persille.

Relaterede Artikler