Linguni med grønkålspesto og bønner
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Linguini med grønkålspesto og bønner

Skift en klassisk pesto ud med en hjemmelavet grønkålspesto, og top retten med ristede grønne bønner. Retten kan evt. serveres til et stykke stegt laks.

Linguni med grønkålspesto og bønner © Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Linguini med grønkålspesto og bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g linguini
  • 100 g grønne bønner
  • Olivenolie til stegning

Grønkålspesto

  • 50 g ribbet og hakket grønkål
  • 12 g revet parmesanost
  • ½ fed hvidløg
  • Saft af 1 ubehandlet citron
  • 25 g saltede mandler
  • ½ dl olivenolie
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

Grønkålspesto

  1. Kom grønkål, parmesanost, presset hvidløg, citronsaft og mandler i en blender.
  1. Tilsæt gradvist olien, mens du kører, til du har en grov pesto.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Kog linguini som angivet på emballagen, og afdryp.
  1. Nip bønnerne, og damp dem i 1 min.
  1. Afdryp, og tør dem godt.
  1. Rist dernæst bønnerne i olivenolie, til de er sprøde.
  1. Krydr med flagesalt.
  1. Vend linguini med grønkålspesto, og top med ristede grønne bønner.