Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing

Forkæl smagsløgene med et lækket stykke kød fra grillen og en frisk salat. Det er enkelt, let at lave og meget velsmagende.

Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing

4 personer

Det skal du bruge:

  • lammekoteletter 4 stk.
  • olivenolie 3 spsk.
  • citron 1 stk.
  • frisk rosmarin 3 kviste
  • hvidløg 2 fed
  • salt 1 tsk.

Agurke-kartoffelsalat:

  • nye kartofler 600 g
  • agurk 1 stk.
  • rødløg 1 stk.
  • fetaost 100 g
  • sorte oliven 50 g
  • persille 4 kviste
  • dild 1 lille bundt
  • radiser 1 lille bundt

Mormordressing:

  • piskefløde 1⁄2 dl
  • citron 1 stk.
  • sukker 1 tsk.
  • peber

Sådan gør du:

  1. Marinér lammekoteletterne i olivenolie, citronsaft, rosmarin, presset hvidløg og salt. Massér marinaden godt ind i kødet.
  2. Lad kødet marinere i et par timer.
  3. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
  4. Skær agurken i tynde skiver og løget i tynde både. Vend kartofler med agurk, løg, fetaost i tern og oliven.
  5. Hak krydderurterne, og halvér radiserne, og vend det i salaten.
  6. Rør fløde med citronsaft, sukker og peber.
  7. Grill koteletterne ca. 4 min. på hver side. servér med agurke-kartoffelsalat, og dryp mormordressing over.