Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing

Forkæl smagsløgene med et lækket stykke kød fra grillen og en frisk salat. Det er enkelt, let at lave og meget velsmagende.

Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing

4 personer

Det skal du bruge:

  • lammekoteletter 4 stk.
  • olivenolie 3 spsk.
  • citron 1 stk.
  • frisk rosmarin 3 kviste
  • hvidløg 2 fed
  • salt 1 tsk.

Agurke-kartoffelsalat:

  • nye kartofler 600 g
  • agurk 1 stk.
  • rødløg 1 stk.
  • fetaost 100 g
  • sorte oliven 50 g
  • persille 4 kviste
  • dild 1 lille bundt
  • radiser 1 lille bundt

Mormordressing:

  • piskefløde 1⁄2 dl
  • citron 1 stk.
  • sukker 1 tsk.
  • peber

Sådan gør du:

  1. Marinér lammekoteletterne i olivenolie, citronsaft, rosmarin, presset hvidløg og salt. Massér marinaden godt ind i kødet.
  2. Lad kødet marinere i et par timer.
  3. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
  4. Skær agurken i tynde skiver og løget i tynde både. Vend kartofler med agurk, løg, fetaost i tern og oliven.
  5. Hak krydderurterne, og halvér radiserne, og vend det i salaten.
  6. Rør fløde med citronsaft, sukker og peber.
  7. Grill koteletterne ca. 4 min. på hver side. servér med agurke-kartoffelsalat, og dryp mormordressing over.