
Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing
Forkæl smagsløgene med et lækket stykke kød fra grillen og en frisk salat. Det er enkelt, let at lave og meget velsmagende.
AfLone Kjær
Lammekoteletter med agurke-kartoffelsalat og mormordressing
4 personer
Det skal du bruge:
- lammekoteletter 4 stk.
- olivenolie 3 spsk.
- citron 1 stk.
- frisk rosmarin 3 kviste
- hvidløg 2 fed
- salt 1 tsk.
Agurke-kartoffelsalat:
- nye kartofler 600 g
- agurk 1 stk.
- rødløg 1 stk.
- fetaost 100 g
- sorte oliven 50 g
- persille 4 kviste
- dild 1 lille bundt
- radiser 1 lille bundt
Mormordressing:
- piskefløde 1⁄2 dl
- citron 1 stk.
- sukker 1 tsk.
- peber
Sådan gør du:
- Marinér lammekoteletterne i olivenolie, citronsaft, rosmarin, presset hvidløg og salt. Massér marinaden godt ind i kødet.
- Lad kødet marinere i et par timer.
- Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
- Skær agurken i tynde skiver og løget i tynde både. Vend kartofler med agurk, løg, fetaost i tern og oliven.
- Hak krydderurterne, og halvér radiserne, og vend det i salaten.
- Rør fløde med citronsaft, sukker og peber.
- Grill koteletterne ca. 4 min. på hver side. servér med agurke-kartoffelsalat, og dryp mormordressing over.