Kyllingesalat med shiitakesvampe, karse og sprøde porrer

En cremet, velsmagende og uimodståelig kyllingesalat smager fantastisk på surdejsbrød.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kyllingesalat med shiitakesvampe, karse og sprøde porrer

6 personer

En cremet, velsmagende og uimodståelig kyllingesalat smager fantastisk på surdejsbrød.
Koges kyllingen i god tid, er salaten lynhurtig at lave.

Det skal du bruge:

Kylling

  • 1 stor kylling af god kvalitet 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porretop

Kyllingesalat

  • 250 g shiitakesvampe 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 æbler
  • 2 dl cremefraiche (18%) 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • Salt og peber
  • 1 porre
  • 1 bakke karse

Tilbehør

  • 6 skiver surdejsbrød

Sådan gør du:

Kylling

  1. Rens kyllingen.
  2. Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen.
  3. Læg kyllingen med urter i en gryde, og hæld vand på, så det dækker.
  4. Kog den i ca. 1 1⁄2 time, til den er så mør, at kødet falder fra benene.
  5. Lad kyllingen afkøle i suppen.
  6. Del eller pluk kyllingekødet fra benene, og del det i mindre stykker.

Kyllingesalat

  1. Rens svampene.
  2. Varm olien på en slip let-pande, og rist svampene ved god varme, til de er møre.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Halvér æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i tynde både.
  5. Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.
  6. Vend kyllingekød, svampe og æbler i dressingen.
  7. Snit porren.
  8. Rist eventuelt surdejsbrødet.
  9. Top brødet med kyllingesalat, og drys med porre og karse.

TIP: Kyllingen kan med fordel koges, afkøles og plukkes i mindre stykker, dagen før du vil lave selve salaten. Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god kyllingebouillon.