Kyllingesalat med shiitakesvampe, karse og sprøde porrer
En cremet, velsmagende og uimodståelig kyllingesalat smager fantastisk på surdejsbrød.
AfLone Kjær
Kyllingesalat med shiitakesvampe, karse og sprøde porrer
6 personer
En cremet, velsmagende og uimodståelig kyllingesalat smager fantastisk på surdejsbrød.
Koges kyllingen i god tid, er salaten lynhurtig at lave.
Det skal du bruge:
Kylling
- 1 stor kylling af god kvalitet 1 løg
- 1 gulerod
- 1 porretop
Kyllingesalat
- 250 g shiitakesvampe 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 2 æbler
- 2 dl cremefraiche (18%) 1 dl mayonnaise
- 1 spsk. sød sennep
- Salt og peber
- 1 porre
- 1 bakke karse
Tilbehør
- 6 skiver surdejsbrød
Sådan gør du:
Kylling
- Rens kyllingen.
- Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen.
- Læg kyllingen med urter i en gryde, og hæld vand på, så det dækker.
- Kog den i ca. 1 1⁄2 time, til den er så mør, at kødet falder fra benene.
- Lad kyllingen afkøle i suppen.
- Del eller pluk kyllingekødet fra benene, og del det i mindre stykker.
Kyllingesalat
- Rens svampene.
- Varm olien på en slip let-pande, og rist svampene ved god varme, til de er møre.
- Krydr med salt og peber.
- Halvér æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i tynde både.
- Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.
- Vend kyllingekød, svampe og æbler i dressingen.
- Snit porren.
- Rist eventuelt surdejsbrødet.
- Top brødet med kyllingesalat, og drys med porre og karse.
TIP: Kyllingen kan med fordel koges, afkøles og plukkes i mindre stykker, dagen før du vil lave selve salaten. Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god kyllingebouillon.