Kyllingefrikassé: Skøn familiemad, der også sagtens kan serveres til gæster
En nem opskrift med lækre, sprøde grøntsager.
Af
Lone Kjær
— 01. juli 2021
Frikassé hører foråret til – her med sprøde grøntsager. Hvid hørdug fra Himla, tallerkener fra Tavolamia, hørserviet fra Søstrene Grene, vinglas og bestik vintage.
Kyllingefrikassé er skøn familiemad, der også sagtens kan serveres til gæster. Opskriften er nem, men kræver lidt tid, da kyllingen skal koges forinden. Retten indeholder masser af nye grøntsager, der får det hele til at smage af forår.
Det skal du bruge:
Kylling a la frikassé
1 frilandskylling, ca. 1 ½ kg
1 spsk. sorte peberkorn
2 laurbærblade
3 kviste frisk timian
1 ½ liter vand
12 grønne asparges
12 hvide asparges
1 lille bundt nye gulerødder
200 g babyspinat
200 g ærter
25 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl fløde
Flagesalt og peber
1 lille bundt kørvel eller kruspersille
Tilbehør:
Nye kartofler
Sådan gør du:
Kylling a la frikassé
Rens kyllingen, og kom den i en gryde med peberkorn, laurbærblade og timian, og hæld vand på.
Læg låg på gryden, og bring i kog.
Kog kyllingen i ca. 1 time.
Tag kyllingen op, og si væden over i en anden skål.
Fjern skindet fra kyllingen, og pluk kødet fra skroget, og del det i mindre stykker.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
Skræl de hvide fra hoved og ned.
Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs.
Skyl, og slyng spinaten tør. Bælg ærterne, hvis du bruger ærter i bælg.
Damp de to slags asparges og gulerødderne.
De hvide i ca. 4 min. – afhængigt af tykkelse – de grønne ca. 1 min., og gulerødderne ca. 2 min.
Det gøres lettest og mest miljøvenligt i lidt af bouillonen fra kyllingen i en pande.
Smelt smørret i en gryde.
Drys melet over, og pisk godt sammen.
Spæd gradvist til med bouillon – du skal bruge ca. 5 dl. Lad saucen koge, og spæd til med fløde.
Smag saucen til med flagesalt og peber, og kom nu gulerødder, ærter og spinat i saucen sammen med kyllingen.
Hvis du foretrækker, at aspargesene er i din frikassé, skæres de i snitter og tilsættes.
Lad gryden stå ved helt svag varme, så retten bliver varmet godt igennem.
Skur kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min.
Lad dem stå i kogevandet i ca. 5 min., og afdryp.
Servering:
Anret nye kartofler, de to slags asparges og kyllingefrikassé på tallerkener.
Top med kørvel eller persille.
TIP:
Resten af fonden kan med fordel gemmes til suppe eller en sauce en anden dag.