Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kyllingefrikassé: Skøn familiemad, der også sagtens kan serveres til gæster

En nem opskrift med lækre, sprøde grøntsager.

Frikassé med kylling

© Tia Borgsmidt - Frikassé hører foråret til – her med sprøde grøntsager. Hvid hørdug fra Himla, tallerkener fra Tavolamia, hørserviet fra Søstrene Grene, vinglas og bestik vintage.

Forårskfrikassé med kylling

4 Personer

Kyllingefrikassé er skøn familiemad, der også sagtens kan serveres til gæster. Opskriften er nem, men kræver lidt tid, da kyllingen skal koges forinden. Retten indeholder masser af nye grøntsager, der får det hele til at smage af forår.

Det skal du bruge:

Kylling a la frikassé

  • 1 frilandskylling, ca. 1 ½ kg
  • 1 spsk. sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 ½ liter vand
  • 12 grønne asparges
  • 12 hvide asparges
  • 1 lille bundt nye gulerødder
  • 200 g babyspinat
  • 200 g ærter
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl fløde
  • Flagesalt og peber
  • 1 lille bundt kørvel eller kruspersille

Tilbehør:

  • Nye kartofler

Sådan gør du:

Kylling a la frikassé

  1. Rens kyllingen, og kom den i en gryde med peberkorn, laurbærblade og timian, og hæld vand på.
  2. Læg låg på gryden, og bring i kog.
  3. Kog kyllingen i ca. 1 time.
  4. Tag kyllingen op, og si væden over i en anden skål.
  5. Fjern skindet fra kyllingen, og pluk kødet fra skroget, og del det i mindre stykker.
  6. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  7. Skræl de hvide fra hoved og ned.
  8. Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs.
  9. Skyl, og slyng spinaten tør. Bælg ærterne, hvis du bruger ærter i bælg.
  10. Damp de to slags asparges og gulerødderne.
  11. De hvide i ca. 4 min. – afhængigt af tykkelse – de grønne ca. 1 min., og gulerødderne ca. 2 min.
  12. Det gøres lettest og mest miljøvenligt i lidt af bouillonen fra kyllingen i en pande.
  13. Smelt smørret i en gryde.
  14. Drys melet over, og pisk godt sammen.
  15. Spæd gradvist til med bouillon – du skal bruge ca. 5 dl. Lad saucen koge, og spæd til med fløde.
  16. Smag saucen til med flagesalt og peber, og kom nu gulerødder, ærter og spinat i saucen sammen med kyllingen.
  17. Hvis du foretrækker, at aspargesene er i din frikassé, skæres de i snitter og tilsættes.
  18. Lad gryden stå ved helt svag varme, så retten bliver varmet godt igennem.
  19. Skur kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min.
  20. Lad dem stå i kogevandet i ca. 5 min., og afdryp.

Servering:

  1. Anret nye kartofler, de to slags asparges og kyllingefrikassé på tallerkener.
  2. Top med kørvel eller persille.

TIP:

Resten af fonden kan med fordel gemmes til suppe eller en sauce en anden dag.