© Anders Schønnemann

Kylling a la peberbøf med nye ovnbagte kartofler

Opskrift på kylling serveret med rabarberchutney.

Opskrift til 4 personer

kartofler 1 kg, små
olivenolie 1/2 dl
lime 1 stk.
friskhakkede urter 1 dl, fx oregano, basilikum, persille
salt og peber

Rabarberchutney
rødløg 1 stk.
rabarber 400 g, ordnede
olie
sukker 1 dl
risvineddike ½ dl
kyllingebryster 4 stk., store
rosa peber 2 spsk., knust
sort peber 1 spsk., knust
smør og olie

Sæt ovnen på 200 grader. Læg kartoflerne i et mindre ildfast fad, og vend dem med olie, limesaft og -skal, urter, salt og peber. Bag dem møre i ca. 40 minutter. Hak løget fint, og svits det i olie i en gryde. Skær rabarberne i 1½ cm tykke skiver, og kom dem i gryden.Tilsæt sukker og eddike, og lad det simre i 5 minutter. Kom i en skål, og lad det køle helt af. Skær kyllingebrysterne ud som små bøffer, og drys med salt. Rul kanterne i peberblandingen. Brun kyllingestykkerne godt på begge sider, indtil de er gennemstegt, i alt ca. 10 minutter. Server kyllingen med sky fra panden, kartofler og chutney.