Krydret hakkebøf med ferskensalat

Hverdagsmad krydret med lidt luksus. Vi garanterer sommersmag med masser af grønt og farver på din tallerken.

© Tia Borgsmidt

Krydret hakkebøf med ferskensalat

Til 4 personer

Hverdagsmad krydret med lidt luksus … Der er masser af grønt, og vi garanterer sommersmag og lækre farver på tallerkenen.

Det skal du bruge

Knuste kartofler

  • 600 g små kartofler
  • lidt smør

Majssalsa

  • 2 majskolber
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
  • ½-1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie

Ferskensalat

  • 2 stk. hjertesalat
  • 200 g cherrytomater
  • 2 ferskner

Krydrede hakkebøffer

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille

Sådan gør du:

Knuste kartofler

  1. Sæt vand over til kartofler og majs.
  2. Kog kartoflerne i let saltet vand, til de er lige netop møre.

Majssalsa

  1. Fjern de yderste blade og tråde fra majsene.
  2. Skær dem over, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min., hvorefter de afdryppes.
  3. Skær majsene fra kolberne. Skær radiserne i små tern.
  4. Skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne.
  5. Skær agurken i små tern, hak chilien, og pres hvidløget.
  6. Vend majs med radiser, agurk, chili og hvidløg, og smag til med olivenolie.

Ferskensalat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Skær tomaterne i kvarte.
  3. Halvér fersknerne, og fjern stenene.
  4. Skær fersknerne i både, og anret med salat og tomater.
  5. Krydr med salt og peber.

Krydrede hakkebøffer

  1. Ælt oksekød med sambal oelek, presset hvidløg og hakket persille.
  2. Krydr med salt og peber, og form 4 hakkebøffer.
  3. Tænd op i grillen eller en grillpande, og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, til kødsaften er klar.
  4. Knus kartoflerne let, og top med lidt smør.
  5. Servér dem til hakkebøfferne sammen med ferskensalat og majssalsa.