Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kalvekødsboller i pebersauce og ris med figner

Vi koger bollerne i kalvefond, før de kommer i den lækre sauce.

Kalvekødsboller i pebersauce og ris med figner

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

sandwichbrød 2 skiver
vand 2 dl
æg 2 stk.
hakket kalvekød 400 g
salt 1 tsk.
peber
kalvefond 1 spsk.
parboiled ris 3 dl
courgetter 2 stk.
løg 1 stk.
smør
kogevand 3 dl
piskefløde 1 ½ dl
majsstivelse 2 tsk.
hvid peber
citron 1 stk.
tørrede figner 6 stk.

Del brødet i mindre stykker, og kom det i en skål. Hæld vand på, og lad brødet opblødes i 5 min.

Rør det bløde brød med æg, hakket kalvekød, salt og peber. Lad farsen hvile i køleskab i 30 min.

Kog ris efter anvisning.

Skær courgette i mindre stykker, og kog møre i 3-4 min.

Kog vand op i en gryde, og kom fond heri. Kog op. Form farsen til boller, og kom i den simrende bouillon.

Læg bollerne i 5-6 min., til de er gennemkogte. Tag bollerne op på et fad, gem ca. 3 dl af kogevandet.

Hak løget, og svits i smør i en gryde. Kom kogevand heri.

Rør lidt af fløden og majsstivelsen sammen, og bland med resten af fløden. Pisk det i gryden, og lad saucen simre i 3 min.

Smag til med så meget hvid peber, som du tør og lidt citronsaft. Vend kødbollerne i til sidst.

Skær figner i skiver, og vend med afdryppede courgetter. Server til ris, kødboller og sauce.

Relaterede Artikler