Kalvekødsboller i pebersauce og ris med figner
© Anders Schønnemann

Kalvekødsboller i pebersauce og ris med figner

Vi koger bollerne i kalvefond, før de kommer i den lækre sauce.

Opskrift til 4 personer

sandwichbrød 2 skiver
vand 2 dl
æg 2 stk.
hakket kalvekød 400 g
salt 1 tsk.
peber
kalvefond 1 spsk.
parboiled ris 3 dl
courgetter 2 stk.
løg 1 stk.
smør
kogevand 3 dl
piskefløde 1 ½ dl
majsstivelse 2 tsk.
hvid peber
citron 1 stk.
tørrede figner 6 stk.

Del brødet i mindre stykker, og kom det i en skål. Hæld vand på, og lad brødet opblødes i 5 min.

Rør det bløde brød med æg, hakket kalvekød, salt og peber. Lad farsen hvile i køleskab i 30 min.

Kog ris efter anvisning.

Skær courgette i mindre stykker, og kog møre i 3-4 min.

Kog vand op i en gryde, og kom fond heri. Kog op. Form farsen til boller, og kom i den simrende bouillon.

Læg bollerne i 5-6 min., til de er gennemkogte. Tag bollerne op på et fad, gem ca. 3 dl af kogevandet.

Hak løget, og svits i smør i en gryde. Kom kogevand heri.

Rør lidt af fløden og majsstivelsen sammen, og bland med resten af fløden. Pisk det i gryden, og lad saucen simre i 3 min.

Smag til med så meget hvid peber, som du tør og lidt citronsaft. Vend kødbollerne i til sidst.

Skær figner i skiver, og vend med afdryppede courgetter. Server til ris, kødboller og sauce.