Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kalvehaler med mos og rødkål

Vi langtidssteger kødet og serverer det med en god mos og rødkål, der blot er vendt med citronsaft.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

kalvehaler 2 kg
Herbes de Provence 1 spsk.
paprika 1 tsk.
olie 2 spsk.
salt og peber
vand
kartofler 1 kg
smør 25 g
rødkål ca. et kvart
citron en smule
urter

• Sæt ovnen på 200°.
• Læg kalvehalerne i en ildfast form med høje kanter. Det er godt, hvis halerne fylder formen helt ud.
• Vend halerne i krydderier og olie.
• Hæld vand i formen, så halerne er halvt dækket af vand. Dæk formen med kraftig alufolie.
• Stil i ovnen i tre timer.
• Efter to timer kan du se efter, om væsken er dampet væk. Hvis det er tilfældet, tilføjer du lidt mere.
• Tag kalvehalerne op af skyen, og pil kødet fra.
• Gem skyen fra formen.
• Kog de skrællede kartofler møre. Gem kogevandet, og kom kartofler og smør i en skål. Lav til mos, mens du tilføjer kogevand til passende konsistens.
• Snit kålen, så fint du kan, og vend med citronsaft og lidt salt.
• Servér kødet med mos, lidt sky, rødkål og urter.

Relaterede Artikler