Kalvehaler med mos og rødkål

Vi langtidssteger kødet og serverer det med en god mos og rødkål, der blot er vendt med citronsaft.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

kalvehaler 2 kg Herbes de Provence 1 spsk. paprika 1 tsk. olie 2 spsk. salt og peber vand kartofler 1 kg smør 25 g rødkål ca. et kvart citron en smule urter

• Sæt ovnen på 200°. • Læg kalvehalerne i en ildfast form med høje kanter. Det er godt, hvis halerne fylder formen helt ud. • Vend halerne i krydderier og olie. • Hæld vand i formen, så halerne er halvt dækket af vand. Dæk formen med kraftig alufolie. • Stil i ovnen i tre timer. • Efter to timer kan du se efter, om væsken er dampet væk. Hvis det er tilfældet, tilføjer du lidt mere. • Tag kalvehalerne op af skyen, og pil kødet fra. • Gem skyen fra formen. • Kog de skrællede kartofler møre. Gem kogevandet, og kom kartofler og smør i en skål. Lav til mos, mens du tilføjer kogevand til passende konsistens. • Snit kålen, så fint du kan, og vend med citronsaft og lidt salt. • Servér kødet med mos, lidt sky, rødkål og urter.

Relaterede Artikler