© Anders Schønnemann

Januarsalat

Nyd synet af januargrønsagernes farver, saft og kraft. Vi har i denne opskrift krydret salaten med knust, sprødbagt skinke.

Opskrift til 4 personer

gule beder 6 stk. (eller rødbeder)
rødløg 4 stk.
gulerødder 8 stk.
olivenolie 2 spsk.
salt og peber
røde peberfrugter 2 stk.
haricots verts to håndfulde
parma- eller serranoskinke 70 g
mangoldsalat to håndfulde
lime 1 stk.

Sæt ovnen på 225?. Skræl bederne, og skær dem midt over. Pil rødløgene, og skær dem midt over. Skræl gulerødderne. Kom grønsagerne på en bradepande, og vend med olie, salt og peber. Bag grønsagerne i 20 min.

Skær peberfrugterne i så store stykker som muligt, og vend dem med grønsagerne. Bag videre i ca. 20 min. De skal være møre og gyldne. Vend nu haricots verts med grønsagerne, og bag dem i yderligere 5 min. Tag grønsagerne ud af ovnen.

Læg skinken på en bradepande med bagepapir, og bag den sprød i 6-7 min.

Dryp limesaft over grønsagerne, og vend med mangoldsalat. Knus skinken over salaten, og servér.