© Anders Schønnemann

Indisk lam med æblesalat

Vi laver en stor portion indisk mad, når vi alligevel er i gang. For med sine mange krydderier bliver sådan en grydefuld bare bedre og bedre. Spis ris til den ene dag og nanbrød den anden. Følg denne eksotiske opskrift.

Opskrift til 4 personer

lammekød fra kølle 1,5 kg, skåret i 5 cm store tern
stødt spidskommen 1 spsk.
stødt korianderfrø 1 spsk.
stødt ingefær 1 spsk.
safran 1 brev
olie
løg 4 stk.
kokosmælk 1 dåse
salt
æbler 2 stk.
sukker 2 tsk.
citron ½
mild rød chili ½ stk
basmatiris 3 dl
pistacienødder 1 håndfuld
evt. frisk koriander

Svits krydderier, minus safran, godt med olie i en gryde. Brun kødet i olien. Skær løg i både, og svits dem med. Knus safranen, og drys den i sammen med kokosmælk. Vend rundt, og lad retten simre i ca. 1 time under låg.

Vend rundt en gang imellem. Lige pludselig forsvinder kokosmælken, og saucen bliver klar. Det er sådan, det skal være. Kog risene efter anvisning på posen. Snit æblerne fint, og vend dem med sukker, citronsaft og snittet chili.