© Anders Schønnemann

Hjemmelavet chutney med kokosflager

Den chutney, vi køber færdig på glas, kan slet ikke sammenlignes med den, vi på nemmeste vis kan lave selv! Prøv selv med denne delikate opskrift.

Den hjemmelavede chutney har fast og perfekt konsistens, den er ikke for sød, rørsukkeret anes blot, og krydderierne smager, som krydderier nu skal. Og så er det en opskrift helt uden E-numre …

Opskrift til et glas
lyse rosiner 125 g
tørrede abrikoser 175 g
tamarindpasta med sten 1 dl
stødt spidskommen 2 tsk.
stødt koriander 1 tsk.
friskrevet ingefær 2 spsk.
rørsukker 3 spsk.
frisk kokos 1 stykke

Kom rosiner, abrikoser og 1½ dl vand i en gryde, og lad det simre i 5 min.

Kom tamarind og 1 dl vand i en mindre skål. Rør rundt med en ske, så stenene løsner sig fra massen. Hæld massen gennem en si, og skrab så meget som muligt af den bløde tamarind fra sien ned i gryden. Stenene smider du væk.

Kom krydderier og sukker i gryden, og vend godt rundt. Tag gryden fra varmen, læg låg på, og lad afkøle.

Blend chutneyen til en homogen masse – justér evt. med lidt mere vand, og kom den på et rent glas.

Servér den mængde, du skal bruge, i en skål, og høvl kokosflager over.

Her i smuk skål designet af Helena Rohner, fundet hos Stilleben.