
Hakkedreng i svøb
Hakkebøffen er en dansk klassiker, vi aldrig bliver trætte af. Her prøver vi en lidt opdateret version.
AfLone Kjær
Hakkedreng i svøb
4 personer
Det skal du bruge:
Hakkedreng i svøb
- Hakket oksekød 400-500 g
- Salt og peber
- Parmaskinke 8 skiver
- Grillspyd 8 stk.
- Olivenolie til stegning
Salat a la Waldorf
- Salat 2 stk. mini-romaine el. hjertesalat
- Pærer 2 stk.
- Æbler 1 stk.
- Druer 200 g blå uden sten
- Blegselleri 2 stængler
- Nødder 2 spsk., fx saltede macadamianødder
Flødedressing
- Piskefløde 1 dl
- Citron 1⁄2, saft heraf
- Sukker 2 tsk.
Sådan gør du:
- Del kødet i otte stykker, og form til små ovale hakkebøffer.
- Krydder med salt og peber, og vikl bøfferne ind i parmaskinke. Fæstn evt. med grillspyd.
- Varm olien på en pande, og steg hakkebøfferne i ca. 5 min. på begge sider, til kødet er gennemstegt.
- Skyl salaten, og slyng den tør. Skær pærer og æbler i kvarte. Fjern kernehus, og skær frugten i både.
- Skyl druerne, og halvér dem, hvis de er store. Snit blegselleri.
- Vend salat med pære, æbler, druer, blegselleri og hakkede nødder.
- Rør fløden til et let skum med citronsaft og sukker.
- Dryp flødedressingen over salaten, og servér til hakkebøfferne.