© Anders Schønnemann

Hakkedreng i svøb

Hakkebøffen er en dansk klassiker, vi aldrig bliver trætte af. Her prøver vi en lidt opdateret version.

Hakkedreng i svøb

4 personer

Det skal du bruge:

Hakkedreng i svøb

  • Hakket oksekød 400-500 g
  • Salt og peber
  • Parmaskinke 8 skiver
  • Grillspyd 8 stk.
  • Olivenolie til stegning

Salat a la Waldorf

  • Salat 2 stk. mini-romaine el. hjertesalat
  • Pærer 2 stk.
  • Æbler 1 stk.
  • Druer 200 g blå uden sten
  • Blegselleri 2 stængler
  • Nødder 2 spsk., fx saltede macadamianødder

Flødedressing

  • Piskefløde 1 dl
  • Citron 1⁄2, saft heraf
  • Sukker 2 tsk.

Sådan gør du:

  1. Del kødet i otte stykker, og form til små ovale hakkebøffer.
  2. Krydder med salt og peber, og vikl bøfferne ind i parmaskinke. Fæstn evt. med grillspyd.
  3. Varm olien på en pande, og steg hakkebøfferne i ca. 5 min. på begge sider, til kødet er gennemstegt.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær pærer og æbler i kvarte. Fjern kernehus, og skær frugten i både.
  5. Skyl druerne, og halvér dem, hvis de er store. Snit blegselleri.
  6. Vend salat med pære, æbler, druer, blegselleri og hakkede nødder.
  7. Rør fløden til et let skum med citronsaft og sukker.
  8. Dryp flødedressingen over salaten, og servér til hakkebøfferne.