© Foto og styling: Stine Christiansen

Grillet tun med salsa verde og confiterede tomater

Hurtiggrillet tunfilet smager virkelig lækkert! Specielt med salsa verde, der er en kold, grøn sauce lavet på forskellige friske og smagfulde krydderurter.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ kg cherrytomater
  • ¼ dl olivenolie
  • ¼ dl kapers
  • ¼ citron (saften)
  • salt og peber
  • ½ stor håndfuld persillebla- de
  • ½ lille håndfuld mynteblade
  • ½ ansjosfilet
  • ½ spsk. kapers
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. hvidvinseddike
  • ¼ dl olivenolie
  • basilikum
  • 2 tunsteaks eller steaks af sværdfisk

Sådan gør du

  1. Lav tomaterne dagen før.
  1. Kom dem i et ovnfast fad, dryp med olivenolie, og bag dem ca. 1 time ved 120°, til skindet er lige ved at briste.
  1. Kom kapers, citronsaft, salt og peber ved, og lad det trække natten over.
  1. Findel persille, mynte, ansjos og kapers i en multihakker sammen med citronsaft, hvidvinseddike og olivenolie.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Grill fisken på en rygende varm grill i 1-2 min. på hver side, så fisken stadig er saftig.
  1. Anret på tallerkener med salsa verde og confiterede tomater.
  1. Pynt med frisk basilikum, og servér med lunt brød til.