
Gazpacho som salat
Opskrift på en lækker italiensk ret, der kan serveres enten som delikat forret eller frisk hovedret.
AfOpskrift på forret til 4 personer el. hovedret til 2 personer
4-6 skiver ciabattabrød
2 spsk smør
½ salatagurk
1 lille orange/gul peberfrugt
8 stk cherrytomater
4 stk soltørrede tomater
3 håndfulde spæde salatblade
2 spsk avocadoolie
4 stk citronbåde
Smør brødskiverne, skær dem i terninger, læg dem i et smurt ovnfast fad, og rist dem gyldne ved 180°. Flæk agurken, skrab kernerne ud, og skær frugtkødet i små terninger. Del en renset peberfrugt i små bidder, halvér de friske tomater, og del de tørrede i strimler. Bland alt med salat. Dryp olie og citronsaft over. Koldpresset avocadoolie fra New Zealand bliver intenst grøn, når den rystes, smager herligt af avocado og friske nødder og er meget sund. Dryp den på salat, grønsager og brød. 78 kr. hos Den Franske Vinhandel i Roskilde.