
Fjerlette fiskefrikadeller
De kan steges i ovnen eller på panden, og der er slet ikke noget mel i farsen. Hemmeligheden bag dellernes lette konsistens i denne opskrift er superfrisk fisk og en god el-hakker, foodprocessor eller blender.
AfOpskrift til 6-8 fiskefrikadeller
300 g filet af torsk eller lyssej
knap 1/2 tsk. Maldon-salt
hvidt peber fra kværn
1 stort æg
1 3/4 -2 dl piskefløde
smør til stegning
Afpuds fiskekødet for skind- og benrester, hak det groft med en kniv, blandt det med salt, og blend det. Tilsæt de øvrige ingredienser, blend igen, og lad farsen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Form frikadeller med to spiseskeer, læg dem i et velsmurt ovnfast fad, bag dem ved 200 grader i ca. 35 minutter, og vend dem midtvejs. Giv salat til - her ses rødbedeblade med revne radiser.