Bygotto af sortbyg med lynstegt palmekål og blåskimmel

Dette er et sundere alternativ til risottoen - Bygotto lavet på sortbyg.

Bygotto af sortbyg
© Anders Schønnemann

Bygotto af sortbyg med lynstegt palmekål og blåskimmel

4 personer

Det skal du bruge til din bygotto:

Bygotto af sortbyg

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g sortbyg
  • 2 dl hvidvin
  • ca. 2 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g blåskimmelost
  • reven skal af 1 økologisk citron
  • salt og peber

Lynstegt palmekål

  • 1 palmekål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. chiliflager

Sådan laver du din bygotto:

  1. Kom sortbyg i en skål, og dæk med koldt vand. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
  2. Hak løget. Pres hvidløget. Skræl gulerødderne og skær i små tern.
  3. Varm olien i en slip let-gryde og steg løg, presset hvidløg og gulerødder et par minutter.
  4. Afdryp sortbyg og kom det i gryden. Vend godt rundt.
  5. Hæld vinen på, og lad den fordampe.
  6. Spæd gradvist til med bouillon, og lad byggen simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 1 time, men man kan heldigvis lave noget andet imens.
  7. Når byggen føles mør – den skal have bid – tilsættes blåskimmelost.
  8. Vend forsigtigt rundt og smag til med salt og peber og reven citronskal.
  9. Snit kålen på langs.
  10. Varm olie på en pande og steg palmekålen ved høj varme 3-5 minutter tilsat presset hvidløg og chiliflager.
  11. Fordel bygottoen i skåle og top med lynstegt palmekål.