Bygotto af sortbyg med lynstegt palmekål og blåskimmel
4 personer
Det skal du bruge til din bygotto:
Bygotto af sortbyg
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk. olivenolie
200 g sortbyg
2 dl hvidvin
ca. 2 liter grøntsagsbouillon
150 g blåskimmelost
reven skal af 1 økologisk citron
salt og peber
Lynstegt palmekål
1 palmekål
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
½ tsk. chiliflager
Sådan laver du din bygotto:
Kom sortbyg i en skål, og dæk med koldt vand. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Hak løget. Pres hvidløget. Skræl gulerødderne og skær i små tern.
Varm olien i en slip let-gryde og steg løg, presset hvidløg og gulerødder et par minutter.
Afdryp sortbyg og kom det i gryden. Vend godt rundt.
Hæld vinen på, og lad den fordampe.
Spæd gradvist til med bouillon, og lad byggen simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 1 time, men man kan heldigvis lave noget andet imens.
Når byggen føles mør – den skal have bid – tilsættes blåskimmelost.
Vend forsigtigt rundt og smag til med salt og peber og reven citronskal.
Snit kålen på langs.
Varm olie på en pande og steg palmekålen ved høj varme 3-5 minutter tilsat presset hvidløg og chiliflager.
Fordel bygottoen i skåle og top med lynstegt palmekål.