Blomkålscoucous med et mellemøstligt tvist

Vi laver en fyldig mellemøstlig tabbouleh med blomkål i stedet for bulgur, og så spæder vi til med lidt ekstra grønt.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Blomkålscoucous med et mellemøstligt tvist

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 stort blomkål
  • 5 kviste frisk mynte
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • Revet skal og saft af 2 citroner Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Fjern de yderste blade og stokken fra blomkålen. Del blomkålen i buketter, og kom den i en foodprocessor. Kør, til blomkålen har konsistens a la bulgur.
  2. Skyl og hak krydderurterne.
  3. Skær tomaterne i kvarter.
  4. Hak løget fint.
  5. Skær peberfrugten i små tern.
  6. Flæk agurken på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern.
  7. Snit forårsløgene.
  8. Vend blomkål med krydderurter og grøntsager, og smag til med citronskal og -saft, lidt olivenolie, salt og peber.