Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Alliance af lam, æbler og blommer

Opskrift på lammefileter krydret med en marokkansk blanding af 20 krydderier (Sem Sem). Serveres med honningæbler som tilbehør.

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

3-4 stk. lammefileter gnides rundhåndet med ras el hanout, en marokkansk blanding af 20 krydderier (Sem Sem). Trækker mindst 4-6 timer, steges i klaret smør, ca. 12 minutter, og hviler lige så længe. Steg 20 udstenede blommer i lidt smør på samme pande, og giv æbler og brød til.

Honningæbler
4 æbler
40 g smør
3 spsk. honning
2 spsk. vineddike
1/2 tsk. stødt ingefær

Halvér æblerne, skræl dem, og skær kødet i knap 1 cm tykke både. Smelt smørret i et ovnfast fad, læg æblerne taglagt i fadet, og sæt det i en 200° varm ovn, 8-10 minutter. Varm honning med eddike og ingefær, hæld blandingen over æblerne, og bag videre i 10-12 minutter. Skyen fra fadet bruges som sauce.

Relaterede Artikler