
Her er vinderretten fra Danmarks store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem
Det var denne ret, der slog benene fuldstændig væk under dommerne.
AfOg vinderen er...
Dak Wichangoen fra den københavnske Michelin-restaurant Kiin Kiin løb med sejren til Sol over Gudhjem 2018. Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence og afholdes hvert år i Gudhjem på Bornholm. Her konkurrerede Dak Wichangoen mod de danske superkokke Jesper Vollmer (RÅ), Kasper Tind Hasse (Falsled Kro) og René Mammen (Substans).
Hun modtager som vinder af konkurrencen en check på 50.000 kroner.
Hvis du har mod på at kaste dig over Michelin-kokkens vinderopskrift, finder du den herunder.
Braiseret svinenakke glaseret med kinesisk barbecue marinade, sæsongrønt og xo-sauce og fermenteret pølser på svinehjerte
Svin:
Grisen braiseres over 6 timer ved 75 grader i 5-spices lage
5-spice
- 1 L soya
- 3 liter vand
- 2 kanelstænger
- 5 anis
- 5 nelliker
- 3 store løg
- 2 spsk korianderfrø
- 200g ingefær
- 1 fed hvidløg og 1 tsk zesuan peber
- 500g brun farin
Bringes i kog, hældes i en vaakumpose med svinenakken før det kommes i ovnen. I et vandbad
Kinesisk barbecue (Glacering):
- 10 spsk brun farin
- 15 spsk honning
- 15 spsk hoisin sauce
- 5 spsk østerssauce
- 3 spsk soya
- 5 tsk 5-spice pulver
- 5 tsk sesamolie
- 5 spsk rapsolie
- 2 spsk tørret chilipulver
- mørk øl (som er reduceret 2/3 ned)
- 5-spice snaps
Gril svinenakken mens der pensles med barbecue sauce til gylden og karamelliseret.
XO:
- 1 dl bacon
- 1dl chorizo pølse
- 1 dl ingefær
- 1 dl løg
- ½ dl store chili
- ½ dl tørrede rejer
- ½ dl tørrende kammuslinger
- 5 fede hvidløg
Alt choppes og ristes gylden i en sauté pande med 1dl planteolie, smages til med chilijam og soya.
Tilsidst tilsættes 2dl lynstegt svinehjerte i tern.
Syltede perleløg:
Pil perleløg og sylt dem i 1:1 syltelage (1 dl eddike, 1 dl sukker, 2 peberlkorn, 10g ingefær og 1 stang citrongræs).
Syltede løg i brun farin og soya:
- 1L eddike
- 1L soya
- 1 kg brun farin
- 20 lauerbærblade
Pil løg, del dem i 2, brænd dem af på skæresiden og hæld derefter syltelagen over.
Giv dem et opkog og lad dem sylte et par dage.
Tag løgene op af lagen og blend dem med en smule af lagen til en grov kompot.
Saltede citroner:
Skræl citronen og giv dem et opkog i koldt vand 2 gange.
Kom dem derefter i en gryde med: 1dl vand og ½ dl salt og lad det småkoge i et kvarter til 20 min.
Skyd dem i vaacum.
Stegte blomkål i brunet smør:
Blomkålsbuketter steges i brunet smør, smages til med salt og peber
Asparges crudite:
Skræl asparges med en tyndskræller, lig strimlerne i isvand indtil anretning
Retten pyntes til sidst med purløgsblomster