Guide: Her finder du julens favoritdrik helt uden alkohol

Vi guider dig her til 6 steder i København, som serverer julens absolutte favoritdrik helt uden alkohol. Nemlig alkoholfri gløgg.

Alkoholfri æblegløgg
© Pernille Greve

Æblegløgg i drivhuset

I Tivoli finder du den hyggelige drivhusrestaurant, Gemyse, og de står klar med en lækker æblegløgg, der må siges at give dig varmen. Den er nemlig lavet med både chili, stjerneanis, kanel, ingefær og kardemomme.

Kombiner julegaveshopping med en smuttur forbi det hyggelige drivhus i Tivoli, hvor der venter dig en dejlig juleoplevelse.

Du finder Gemyse i Tivoli i København.
Pris 55 kr.

Franske fornemmelser og vilde ingredienser

Hvis du higer efter at komme sydpå, hjælper Ma Poule dig lidt på vej. Denne jul serverer de nemlig deres “vin chaud à la créole” - en opskrift, som stammer fra de tidligere franske kolonier i det Indiske Ocean.

Vi garanterer, at der venter dig en ganske særlig oplevelse, gløggen kombinerer nemlig smage fra blandt andet vanilje, vild peber, citron- og appelsinskal, honning, rørsukker og appelsinjuice, og så serveres den både med og uden rom.

Du finder Ma Poule i Torvehallerne i København på Frederiksborggade 21, 1362 København.
Pris: 50 kr. med rom. 35 kr. uden rom.

Byd gæsterne på gløgg

Meyers Deli byder igen i år på deres alkoholfri æblegløgg, som både kan nydes hjemme hos dig selv.

Den krydrede æbledrik, som både indeholder peberkorn, anis og kanel, fås nemlig også på flaske, så du kan købe den med hjem og servere den for julegæsterne.

Find Meyers Deli på Gammel Kongevej 107, 1850 Frederiksberg C
Pris: 60 kr. for varm æblegløgg - 50 kr. for en flaske, der kan blandes op med æblemost hjemme.

Gløgg med et sommerligt tvist

Forestil dig en lun gløgg med smag af solmodne hindbær. Det er, hvad Is á Bella i Torvehallerne byder dig på, når du slår et smut forbi dem i vintermånederne.

Deres indbydende hindbærgløgg er lavet med de bedste bær fra det velkendte Rokkedyssegaard, og så er den naturligvis uden alkohol. Is á Bella serverer også en traditionel rødvinsgløgg med krydret bouquet og referencer til både honningkager og rosiner.

Du finder Is á Bella i Torvehallerne i København på Frederiksborggade 21, 1362 København.
Pris: 45 kr.

Gløgg
© Lars Ranek

Sluk tørsten på skøjtebanen

Varm gløgg og brede smil på skøjtebanen, det er da vaskeægte julehygge!

Hos Broens Gadekøkken på Christianshavn kan du smage deres varme æblecider med hyldeblomst og mynteblade og samtidig få en sjov dag på skøjter. Dog skal det nævnes, at den lune drik indeholder 2% alkohol.

Du finder Broens Gadekøkken på Strandgade 95, 1401 København.
Pris: 45 kr.

Masser af julekrydderier

Hos Grød i Torvehallerne byder de dig på en ganske særlig hvid æblegløgg, som de laver på ufiltreret æblemost samt appelsin.

Derudover indeholder den selvfølgelig masser af lækre julekrydderier, som giver den varme drik de helt rette referencer til jul og hygge. Grøds æblegløgg fås både med og uden rom.

Du finder Grød i Torvehallerne i København på Frederiksborggade 21, 1362 København.
Pris: 45 kr.

Lav din egen alkoholfri gløgg

Hvis du hellere selv vil lave din gløgg, så har vi naturligvis også en opskrift på en lækker, alkoholfri æblegløgg, som du trygt kan følge.