Grillede nye kartofler med friskost og blomster

Er der alligevel fyret op under grillen, så lav dette lækre tilbehør på eftervarmen.

© Anders Schønnemann
© Anders Schønnemann
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg nye kartofler
  • 50 g friskost
  • havsalt og friskkværnet peber
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 4 træspyd
  • ¼ dl sødmælk
  • ½ 1 håndfuld tallerkensmækkere, gerne med blomster i

Sådan gør du

  1. Vask og skrub kartoflerne grundigt.
  1. Kom kartoflerne op i en gryde. Kom vand på, så det dækker, og lidt salt.
  1. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 8-10 min. på svagt blus.
  1. Sluk så for blusset, og lad kartoflerne trække 5 min. i kogevandet.
  1. Kom koldt vand på kartoflerne, og lad dem afkøle lidt.
  1. Kom friskost op i en skål, rør med mælk, og krydr med salt og friskkværnet peber, 2 spsk. olivenolie, saft og fintrevet skal fra en citron.
  1. Rør det hele godt sammen, og lad cremen stå 10 min. og trække smag.
  1. Hæld vandet fra kartoflerne, og vend dem med lidt olivenolie.
  1. Sæt kartoflerne på træspyd, og grill dem ca. 2 min. på hver side på en varm grill, så de får en flot gylden og sprød overflade.
  1. Tag spyddene af grillen, og drys med lidt havsalt.
  1. Servér kartoflerne på et fad med friskostcremen og tallerkensmækkere på toppen.