201105_grillbog_torsk
© bobedre.dk

Opskrifter - grill - torsk

Grillet med spegeskinke på grøn ærtepuré med mandler

Opskrift til 4 personer

torskefilet 450 g uden skind
spege- eller parmaskinke 8 skiver
ærter 500 g, friske eller fra frost
mandler 2 spsk., afskallede
krusemynte 1 lille bundt
æbleeddike 1-2 spsk.
olivenolie lidt til grillning og servering
havsalt
sort peber, friskkværnet

Del torskekødet i 8 lige store stykker, krydr med salt og peber, læg en skive skinke på og rul det tæt til en lille pakke. Lad gerne stykkerne hvile på køl, inden de grilles.

Imens laves ærtepureen:
Hvis du bruger friske ærter, skal de have et hurtigt opkog i saltet vand og afkøles helt i koldt vand. Anvender du frosne, skal de blot tøes helt op. Pluk myntebladene fra kvistene, og vend dem med ærterne.

Blend ærter, mynteblade og mandler til en grov puré i en foodprocessor, og smag grundigt til med salt, peber, men vent med æbleeddiken til servering. Tilsættes eddiken for lang tid inden servering,
kan pureen miste lidt af sin smukke grønne farve.

Ved servering;
Stryg torskepakkerne let med en grillpensel dyppet i olivenolie, og grill dem 3 minutter på hver side på en medium varm grill under låg. Vend kun stykkerne én gang, og flyt dem ikke unødigt rundt på grillen.

Lad fisken køle og trække let, og smag imens ærtepureen til med æbleeddiken og salt og peber en sidste gang.

Servér de lune torskestykker med sprød skinke på ærtepureen. Grill evt. et par stykker rugbrød eller hvedebrød på grillen, og dryp dem med lidt olivenolie.