Opskrifter - grill - aubergrinewraps

Grillet med mozzarella, pesto og grillede pebre

201105_grillbog_auberginewraps

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

auberginer 2 stk., små romainesalat 1 stk., hoved peberfrugt 2 stk. gule og 2 stk. røde æbleeddike 2 spsk. parma- eller serranoskinke 8 skiver mozzarellaost 2 stk., friske basilikumpesto 1 glas – eller en gang hjemmelavet olivenolie lidt til stegning havsalt sort peber, friskkværnet bage- eller madpapir 4 stykker

Start med at tænde op i grill eller grillstarter.

Skær toppen af auberginerne, og snit på langs i 8-mm-skiver. Kassér de to “endeskiver”, drys skiverne med lidt salt og lad dem trække, til de skal bruges. Salaten vaskes og snittes.

Når kullene er allermest varme, lægges peberfrugterne direkte på. Vend dem med et par minutters mellemrum, men de skal være meget mørke og gerne sorte på ydersiden, helst hele vejen rundt.

Tag pebrene fra varmen, og læg dem i en overdækket skål i 5 minutter, så de kan køle og dampe lidt af.

Pil det svedne skind af pebrene, fjern top, kerner og frøstole og pluk eller skær kødet i mindre strimler. Smag pebrene til med salt, peber, æbleeddike og lidt olivenolie.

Når kullene er svalet ned til medium temperatur, grilles aubergineskiverne på begge sider 2-3 minutter, til de er bløde og gennemtilberedte, men ikke brankede.

Ved servering: Skær mozzarellaen i 1-cm-skiver, del skiverne af skinke og saml alle ingredienserne.

Læg to lune skiver aubergine på hvert stykke madpapir, gerne let overlappende. Læg 2 skiver skinke på auberginerne, og fordel mozzarellaen, de marinerede pebre, lidt pesto og den snittede salat over.

Rul nu aubergineskiverne tæt sammen om fyldet med madpapiret til en brød-fri wrap. Luk enderne af papiret enten ved at vride det eller med elastikker.

Aubergine-wrapsene kan serveres straks eller afkøles og nydes på picnic eller i madpakken.