
Opskrifter - grill - asparges
Grillet og serveret med estragoncreme
AfOpskrift til 4 personer
grønne asparges 12 stk., flotte
rugbrød 200 g
rapsolie 2 spsk., koldpresset
æg 6 stk.
mælk 2-3 dl
estragon 1 bundt
æbleeddike lidt
havsalt
sort peber, friskkværnet
Start med estragoncremen:
Kog æggene 7 minutter, køl dem helt ned og blend dem med i hvert fald 2 dl af mælken, den plukkede estragon og lidt salt og peber.
Justér konsistensen med den sidste mælk til den er let og cremet, og justér smagen med æbleeddike, salt og peber. Sættes på køl til servering.
Vask aspargeserne, og knæk eller skær den træede nederste del fra den møre top.
Skær skiver af rugbrøddet, eller skær det ud i stænger. Pensl brødet let med rapsolie, og krydr med salt.
Ved servering:
Grill aspargeserne ad 2 omgange, 1 minut på hver side, og vend dem kun én gang. Grill rugbrødsstængerne, og servér straks begge dele lunt med estragoncremen i små skåle til at dyppe i.
Servér med en kold pilsnerøl, en hvidvin fra Alsace eller en grüner veltliner fra Østrig.